29. dubna 2014 • 11:57

Jen závidíte! Záložník Chelsea Schürrle se vysmál kritikům Mourinha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

André Schürrle se postavil za svého kouče Josého Mourinha a veřejně brání jeho taktiku, kterou zvolil v nedělním šlágru v Liverpoolu (2:0). Experty a fanoušky, kteří kritizovali Chelsea za zaparkovaný autobus, označil za závistivce.



„Jestli se lidé dívají na naše zápasy a říkají, že nechceme hrát fotbal, dokonce i když vyhrajeme, tak prostě závidí,“ řekl německý univerzál Schürrle. „Přitom to byl z naší strany vynikající zápas. Udělali jsme přesně to, co jsme měli a co jsme si řekli.“

Schürrle tvrdí, že ve fotbale je nejdůležitější vítězství. Všechno, na čem záleží. I proto je spokojen s tím, že plán Chelsea vyšel v neděli do puntíku.

„Můžete hrát dokonalý fotbal s mnoha přihrávkami na jeden dotyk a stejně prohrát. Ale to my nechtěli, chtěli jsme zvítězit. Trenér nám řekl, že musíme bránit bez jediné chyby. Věděli jsme, že uspějeme jen s kompaktní obranou,“ podotkl.

Angažmá pod koučem Mourinhem si pochvaluje právě kvůli jeho taktice. V Německu prý nikdy nehrál tak defenzivně. „Hrál jsem hodně dozadu, skoro levého obránce. Ale to je pro mě jenom dobře. Pod jeho vedením jsem se toho naučil strašně moc a jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu,“ dodal Schürrle.

Další zkoušku podstoupí Chelsea zítra večer, na Stamford Bridge se v odvetném semifinálovém duelu Ligy mistrů střetne s Atlétikem Madrid. První zápas skončil bez branek.

Tomáš Kalas se raduje s branky Chelsea společně s Ashleym Colem a střelcem Willianem.
Tomáš Kalas se raduje s branky Chelsea společně s Ashleym Colem a střelcem Willianem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud