19. května 2014 • 15:24

POTVRZENO. Trenérem United je Van Gaal, jako asistenta vybral Giggse

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rooney, Van Persie a spol. mají nového šéfa! Trenérem fotbalistů Manchesteru United se stane Louis van Gaal. Dvaašedesátiletý kouč se s klubem dohodl na tříleté smlouvě a k týmu se připojí po mistrovství světa, kde povede nizozemskou reprezentaci.



Na lavičce nahradí Davida Moyese, který byl kvůli špatným výsledkům v závěru sezony odvolán. V posledních čtyřech kolech anglické ligy United dočasně vedl záložník Ryan Giggs, jenž oznámil ukončení kariéry a přesune se do role Van Gaalova asistenta.

"Klub má velké ambice, stejně jako já. Dohromady se zapíšeme do historie," citoval server BBC Van Gaala, který je za 136 let historie klubu prvním trenérem, jenž nepochází z britských ostrovů.

United mají za sebou nejhorší ročník od roku 1990, když skončili až na sedmém místě a po 25 letech budou chybět v evropských pohárech.

Van Gaal v minulosti jako trenér získal tři tituly s Ajaxem, který dovedl také k triumfu v Lize mistrů. Další dva tituly přidal s Barcelonou a po jednom s Alkmaarem a Bayernem Mnichov. "Během kariéry ukázal, že ví, jak se vyhrávají tituly po celé Evropě. Proto je pro nás ideálním kandidátem," uvedl zástupce výkonného ředitele United Ed Woodward.

Do United měl Van Gaal údajně namířeno už v roce 2002, Alex Ferguson si však tehdy konec kariéry rozmyslel. Veleúspěšný skotský kouč s trénováním skončil loni v létě, kdy jako svého nástupce určil Moyese.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud