15. července 2014 • 16:18

Výhoda pro Čecha? Uzdravil se a přípravu v Chelsea zahájil dřív než Courtois

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rameno je vyléčené. Petr Čech se zapojil do přípravy Chelsea na novou sezonu a nikterak se nešetří. Do plného tréninku naskočil tři týdny před plánovým termínem. Dokonale je tak připravený na souboj s Thibautem Courtoisem o post jedničky. Informaci zveřejnil britský list Daily Telegraph.



„Mým cílem je vrátit se do Anglie a přesvědčit trenéra, abych hrál,“ hlásil Čech před dvěma týdny. Od chvíle, kdy se zranil, makal na tom, aby byl stoprocentně fit. To se povedlo.

Chelsea minulý týden zahájila letní přípravu a Čech je u toho. Naplno trénuje. Žádné šetření. V pondělí bude se spoluhráči sedět v letadle, které je přepraví na herní soustředění do Rakouska. Courtois se připojí k týmu během dvou týdnů, kvůli účasti na mistrovství světa si v těchto dnech užívá dovolené. To je výhoda pro Čecha.

I tak ale bude letošní příprava pro českého reprezentanta asi nejkrušnější za posledních deset let. Nadějný Belgičan má být podle britských médií vůbec prvním brankářem, který připraví Čecha o místo. Mourinho zatím oficiálně neřekl, koho upřednostní. Je však nepravděpodobné, že jeden z nich přijme roli náhradníka.

Thibaut Courtois. Vytlačí Čecha z branky?Foto Reuters

„Je to jako každý rok, musíte podat maximum, aby se trenér rozhodl pro vás. Konečné rozhodnutí je na něm, ale trenér může mít i jinou představu. Uvidíme,“ říkal Čech, kterého by rád Mourinho udržel v týmu i tím, že ho určí zástupcem kapitána. Jestliže by ale vysedával na lavičce, jednalo by se prakticky o bezcennou nabídku.

V případě, že by Čech souboj s Courtoisem prohrál a rozhodl se odejít, mohl by si vybírat z řady nabídek. Jeho agent potvrdil, že předběžně jednal s Paris St. Germain a AS Monakem. Telegraph odhaduje, že přestupní částka by se vyšplhala minimálně na 350 milionů korun.

Ale nepřebíhejme, souboj mezi Čechem a Courtoisem právě začíná.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud