10. srpna 2014 • 18:55

Arsenal má první trofej, vyhrál bitvu o Superpohár nad Citizens 3:0

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu po devítiletém půstu získali druhou trofej krátce po sobě, když po květnovém triumfu v Anglickém poháru ovládli i Superpohár. Ligového šampiona Manchester City dnes ve Wembley porazili jasně 3:0. Posledních 20 minut u toho byl i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který se tak mohl radovat z druhé trofeje v dresu londýnského celku.



Oba tým ještě nemohly nasadit ideální jedenáctky, především Manchester City nastoupil v defenzivě s hodně kombinovanou sestavou, ve které chyběl kapitán Kompany. Arsenalu se toho dařilo využít a několikrát obranu City rozebral.

První gól dal ve 21. minutě, kdy obléhání soupeře ukončil střelou z hranice pokutového území Cazorla a trefil se po zemi přesně k tyči. Ještě do poločasu zvýšil Ramsey, jenž zakončil vydařený rychlý protiútok.

VIDEO: Podívejte se na první trefu Cazorly do sítě Citizens

VIDEO: Podívejte se na druhý zásah Arsenalu

V úvodu druhého poločasu měl šanci ke snížení vítěz Premier League, ale Jovetič poslal míč do tyče. Místo toho po hodině hry pojistil náskok Arsenalu Giroud, nejlepší střelec týmu v uplynulého sezoně z více než dvaceti metrů levačkou parádně přehodil nového gólmana City Caballera.

MATCH OVERVIEW LEGACY

"Kanonýři" získali Superpohár potřinácté v historii a poprvé od roku 2004.

V Česku se zápasy o Superpohár netěší zdaleka takové popularitě jako v Anglii. Manchester City vedený koučem Manuelem Pellegrinim přiletěl do Londýna soukromým letadlem s touhou urvat stříbrnou trofej do sbírky svých úspěchů.

Anglický fotbalový Superpohár ve Wembley:
Arsenal - Manchester City 3:0 (2:0)
Branky: 21. Cazorla, 42. Ramsey, 60. Giroud.

Záložníci Tomáš Rosický a Jack Wilshere slavili triumf Arsenalu s trofejí v rukou. Teď mohou získat další stříbrný pohár hned na startu sezony
Záložníci Tomáš Rosický a Jack Wilshere slavili triumf Arsenalu s trofejí v rukou. Teď mohou získat další stříbrný pohár hned na startu sezony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud