14. listopadu 2014 • 15:23

Courtois podpořil Čecha: Být v jeho situaci, z Chelsea odejdu

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáře Chelsea Thibauta Courtoise nepřekvapilo, že jeho spoluhráč a konkurent Petr Čech zvažuje zimní odchod z londýnského klubu. Nová jednička fotbalistů "Blues" by prý také nechtěla působit v týmu, kde pravidelně nehraje.



Vyhrál souboj o post jedničky Chelsea, trenérovi Mourinhovi zatím nedal důvod k tomu, aby z branky usedl na lavičku. Pro svého konkurenta Petra Čecha ale má pochopení. Thibauta Courtoise nepřekvapuje, že jeho spoluhráč a konkurent zvažuje zimní odchod z londýnského klubu. Nová jednička fotbalistů "Blues" by prý také nechtěla působit v týmu, kde pravidelně nehraje.

Dvaatřicetiletý Čech v této sezoně ztratil po deseti letech pozici prvního gólmana Chelsea na úkor Courtoise a na podzim zasáhl pod trenérem Josém Mourinhem jen do pěti ze 17 soutěžních utkání.

Petr ČechFoto profimedia.cz

"Jako brankář chcete hrát. Pokud bych byl v situaci, kdy moc nehraju, také bych chtěl odejít," řekl Courtois v rozhovoru pro Sky Sports News. "Myslím, že Petr má stále velkou kvalitu a je jedním z nejlepších gólmanů současnosti," přidal dvaadvacetiletý Belgičan.

Čech už několikrát řekl, že na lavičce spokojený není a svou situaci bude řešit. V tomto týdnu však český reprezentant naznačil, že v zimní přestávce z Chelsea asi neodejde, protože má v Londýně platnou smlouvu a klub ho zřejmě neuvolní.

"Vím, jaká je pozice mého klubu, takže proto ani o odchodu nepřemýšlím. Ani nemůžu. Vím, že mě nikdo nikam nepustí. Jako hráč se smlouvou nemůžu změnit přání klubu," vykládal novinářům na reprezentačním srazu.

Kolem Čecha bude v zimním přestupovém období zřejmě pořádně rušno. Trenér Mourinho připustil obavy, že ikonu Chelsea nemusí v klubu udržet. Mluví se o zájmu Liverpoolu, Manchesteru United nebo Realu Madrid.

Kazaši prosili Čecha: Neodcházej z Chelsea. Milujeme tě!
Kazaši prosili Čecha: Neodcházej z Chelsea. Milujeme tě!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud