16. listopadu 2014 • 19:46

Bývalý brankář United je DŘÍČ. Za den odchytal kvalifikaci i ligu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dokázal, že fotbal miluje. Zkušený brankář Roy Carroll v pátek večer odchytal kvalifikační utkání za Severní Irsko v Rumunsku (0:2), za pár hodin už ale stál v brance Notts County a udržel čisté konto!



„Pravděpodobně teď budu spát dva dny,“ smál se Roy Carroll po vítězství na hřišti Coventry (1:0) ve třetí anglické lize. Do utkání nastoupil po 18 hodinách od kvalifikačního duelu v Rumunsku, ve kterém Severní Irsko přišlo o svou neporazitelnost. Dva góly v rozmezí pěti minut vstřelil obránce Paul Papp. Carroll byl však vyhlášen nejlepším hráčem Severních Irů.

Do Anglie se bývalý gólman Manchesteru United vrátil v sobotu nad ránem. Cestoval přibližně 2730 kilometrů. „Myslím, že jsem spal asi dvě nebo tři hodiny,“ prozradil 37letý Carroll. Přesto utkání proti Coventry zvládl, navíc udržel nulu.

„Roy je náš hrdina!“ oslavují ho fanoušci Notts County. Mnozí ho srovnávají s devatenáctiletým talentem Liverpoolu Raheem Sterlingem, jenž si nedávno postěžoval, že je po dvou zápasech za týden unavený…

„Pro mě je fantastické, že zase můžu působit v Anglii. V létě se o mě nikdo nezajímal, ale pak mi dal trenér Shaun Derry šanci vrátit se a hrát za Notts County,“ těší Carrolla. Možná proto nechce přijít ani o jeden start. Dříve oblékal dresy třeba Manchesteru United, West Hamu, Wiganu či Derby. Minulou sezonu byl hráčem Olympiakosu, kde odchytal devatenáct utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud