28. listopadu 2014 • 12:02

Argentina má jasno. Sponzor zaplatí přestup Messiho do Chelsea!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohady okolo Lionela Messiho nekončí. Argentinská superstar sice v Barceloně překonává rekordy, přesto by mohla změnit dres. Argentinský server Direct TV přišel s informací, že pokud Barcelona v této sezoně nevyhraje žádný titul, jeden z nejlepších fotbalistů planety se přesune do Chelsea. Nabízí hned několik argumentů, proč by k největšímu přestupu fotbalové historie mohlo dojít.



Lionel Messi v týdnu zdolal dva ohromné milníky. Stal se nejlepším střelcem v historii španělské soutěže i evropské Ligy mistrů. V Barceloně, kde hraje už od třinácti let, platí za nesmrtelného hrdinu, jednu z největších postav v dějinách klubu.

Jenže žádné spojení netrvá věčně. "Pořád jsem opakoval, že v Barceloně chci zůstat do konce kariéry. Někdy ale věci probíhají jinak, než chcete. Tím spíš ve fotbale, který se neustále mění," prohlásil nedávno Messi a odpálil bombu.

Spekulace okolo jeho budoucnosti v Barceloně neutichají. Argentinský server Direct TV píše, že 27letý fotbalista by v létě mohl odejít do Chelsea! "Když Barcelona v této sezoně nevyhraje žádnou trofej, Messi půjde od Chelsea," cituje španělský deník AS novináře Fabiána Godoye.

Útočník Barcelony Lionel Messi dal hattrick Seville a s 253 brankami se stal novým držitelem rekordu španělské ligy, jehož majitelem byl od roku 1955 Telmo Zarra. Slavný Argentinec si chvíle slávy užíval.Foto Reuters, EPA

Nabízí hned několik dalších argumentů, které hrají ve prospěch šokujícího přestupu. "Messi už se učí anglicky. Jeho manažeři mluvili po telefonu s Mourinhem , ten řekl ano, když se o možnosti získat Messiho dozvěděl," pokračuje Godoy.

Velkou roli také hraje Cesc Fábregas, Messiho dlouholetý přítel. Právě on by argentinské hvězdě pomohl v začátcích v Londýně. Navíc si velmi dobře rozumí Fábregasova přítelkyně Daniella Semaan a Messiho partnerka Antonella Roccuzzo. Messiho syn Thiago by zase v Londýně měl možnost perfektního vzdělání, až nastoupí do školy.

Opora Barcelony má v klubu obří kontrakt až do léta 2018, jen suma za přestup by mohla vylétnout až na 200 milionů liber (7 miliard korun). S financováním celého projektu je údajně ochotná pomoct firma Adidas, významný sponzor hráče i Chelsea.

Důležitou roli samozřejmě hraje i sportovní hledisko. Messi má před sebou klidně ještě pět let ve vrcholové formě a možná ho láká touha zkusit si angažmá v náročné Premier League, považované za nejlepší fotbalovou ligu světa.

"Messi chce změnit soutěž, věří, že by se tak dál fotbalově vyvíjel. V Londýně se také víc dodržuje ochrana soukromí a paparazzi nejsou tak agresivní," píše Godoy. Naráží také na to, že Messimu se nelíbílo, jak se k němu Barcelona zachovala v otázce daňových úniků spojených s jeho otcem. S příchodem Neymara a Suáreze zároveň oslabilo jeho výsadní postavení jedinečné hvězdy a střelce týmu.

Lionel Messi nasázel Apoleu tři branky a překonal střelecký rekord soutěže
Lionel Messi nasázel Apoleu tři branky a překonal střelecký rekord soutěže

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud