4. prosince 2014 • 11:08

Veteráni v Chelsea? Terry je pilíř, Drogba střelec, Čech náhradník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá mise José Mourinha v Chelsea se nese v duchu razantní přestavby kádru. Z prvního úspěšného období, kdy mimo jiné v letech 2004-2006 tým dvakrát vyhrál Premier League, působí už pouze tři hráči. Petr Čech, John Terry, Didier Drogba. Třem veteránům a symbolům klubu Mourinho předepsal odlišné úlohy. Jak si vedou legendární fotbalisté?



Všichni tři mají od majitele Chelsea Abramoviče přislíbeno, že v klubu zůstanou v nějaké roli i po hráčské kariéře. Těší se mimořádné úctě, pozici i oblibě fanoušků. Přesto jsou jejich role v probíhající sezoně rozdílné.

PETR ČECH (32 let, v klubu od roku 2004)

Chelsea vstoupila do sezony brilantně. Výhrou s Tottenhamem vyrovnala rekordní šňůru 23 zápasů bez porážky, což se týmu povedlo pouze v letech 2007 a 2009. Dlouhou éru patřil český gólman k neochvějným pilířům, tentorkát má na výjimečném startu londýnského klubu minimální podíl.

Čech drtivou většinu zápasů sleduje z lavičky, na jeho místo se prodral mladší Thibaut Courtois. Letos naskočil pouze do pěti zápasů, odchytal 427 minut. Šanci dostává v méně důležitých duelech ligového poháru, zasáhl do dvou utkání Ligy mistrů. V zimě bude 32letý gólman řešit variantu, zda nenastal čas pro změnu klubu.

JOHN TERRY (33 let, v klubu od roku 1995)

V Chelsea si brzy odkroutí 20 let, patří k symbolům klubu. John Terry po odchodu Franka Lamparda zůstal jasným kapitánem a nejzkušenějším borcem. Mnozí přitom očekávali, že podobně jako jeho kolegové z minulé éry Chelsea přijde ústup ze slávy a pomalé myšlenky na odchod. Jenže to byla velká mýlka.

José Mourinho si Terryho hýčká, narozdíl od jiných starších hráčů na něj spoléhá a vůbec ho nenapadlo, že by se brzy 34letého stopera zbavoval. Naopak. Terrymu se vyhýbají zranění, zatím až na dva zápasy Ligového poháru odehrál úplně všechno. Kontrakt mu vyprší po sezoně, ale zdá se, že v současné formě nebude důvod k tomu, aby s ním portugalský kouč nepokračoval ve spolupráci.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Tottenham 3:0
Video se připravuje ...

DIDIER DROGBA (36let, v klubu 2004 - 2012, 2014 - ?)

Mnozí si ťukali na čelo, když si Mourinho vydupal jeho návrat do modrých barev. Chelsea podepsala Drogbu zadarmo jako volného hráče poté, co skončil angažmá v Galatasaray Istanbul. "Blues" se neváhali zbavit o 15 let mladšího Romela Lukaka, aby pro zkušeného bijce udělali místo v sestavě. "Pořád má týmu co dát, nevrací se jen kvůli zásluhám," ujišťoval Mourinho.

Drogbův návrat se zatím vyplácí. Legendární forvard z Pobřeží slonoviny neremcá, když usedá na lavičku, naopak je vždy připravený naskočit a odvést maximum. Při vrtkavém zdraví Costy se ale na hřiště dostává poměrně často. Naposledy gólem a asistencí rozhodl domácí duel na Stamford Bridge, v sezoně se trefil už pětkrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud