29. listopadu 2014 • 10:42

Čech má nejspíš smůlu. Nechci prodávat ani nakupovat, řekl Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maximální spokojenost, lišácký úsměv na tváři. Trenér José Mourinho tvoří v Chelsea skvělý tým, perfektně fungující, vítěznou mašinu. Úspěšný kouč před sobotním duelem na Sunderlandu prohlásil, že v zimním přestupovém období ve svém mužstvu nic měnit nehodlá. To by znamenalo, že šance na odchod a nejspíš i častější chytání mizí také pro Petra Čecha.



Chelsea zažívá fantastický podzim. V probíhajícím ročníku ani jednou neprohrála, famózní série čítá už 19 zápasů. S šestibodovým náskokem vede anglickou ligu, v Lize mistrů si zajistila bezproblémový postup do jarní fáze.

Obří podíl na tom má José Mourinho . Portugalský kouč stvořil výtečně fungující tým s obrovským potenciálem. Před večerním duelem na Sunderlandu (18:30 ONLINE) přiznal, že ve vítězném celku přes zimu žádné změny dělat nechce.

Petr ČechFoto profimedia.cz

"Pro mě je tohle perfektní situace. Nechci, aby někdo odcházel, ani nikdo přicházel. Vydali jsme se s naším projektem nějakým směrem a tak bych rád došel až do konce," řekl 51letý trenér.

"Jestli jiné týmy budou v lednu posilovat, dobře pro ně. Já s tím nemám problém. Jen si řeknu 'Tihle hoši utratili o třicet milionů liber víc než my'," pokračoval sebevědomě. "Můžou utrácet, jak chtějí. Já doufám, že všechno poběží tak, jak má, a my nebudeme v lednu nuceni nakupovat."

Pokud tedy zaklepe na dveře Mourinhovy kanceláře Petr Čech , dozví se nejspíš jasnou odpověď: "Zůstáváš u nás, potřebujeme tě!" Přitom o českém gólmanovi se v souvislosti s odchodem hodně mluví, sám přiznal, že s rolí týmové dvojky nemůže být spokojený. Rozhodující slovo ale má Chelsea, potažmo José Mourinho.

Portugalský trenér podobné věty říkal i před rokem, pak ale prodal Juana Matu a Kevina de Bruyneho, do týmu naopak začlenil Nemanju Matiče a Kurta Zoumu. V současné situaci, kdy Chelsea válcuje ostatní týmy na všech frontách, ale žádné změny nepotřebuje.

"Vím, že přijdou porážky, máme před sebou spousty těžkých zápasů, kde můžeme poztrácet hodně bodů. Ale nevěřím ve slabé chvíle. Tohle je velmi dobrý, solidní tým, Hráči vědí, co chtějí a jak toho dosáhnout. Nemyslím si, že v tomhle týmu přijde uspokojení, žádná krize nám nehrozí," ocenil svůj pečlivě vypiplaný kolektiv.

TOP 5 zákroků 12. kola Premier League: Courtois se díval, Foster chytal Chelsea tutovky
Video se připravuje ...

Sestřih Premier League: Chelsea - West Bromwich 2:0
Video se připravuje ...

Petr Čech při pravním gólu zaváhal
Petr Čech při pravním gólu zaváhal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud