14. prosince 2014 • 04:40

Jako Labutí jezero! Kouče Hullu i experty štve simulování Chelsea

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea sice vyhráli nad Hullem v Premier League 2:0. Od trenéra soupeře i od expertů to ale schytali. Proč? Kvůli filmování. Hráči „blues“ se pokoušeli vymodlit penaltu. „Simulování je jako rakovina, je třeba ji z fotbalu vymýtit,“ nechal se třeba slyšet bývalý reprezentant Walesu John Hartson. I manažer Hullu Steve Bruce se zlobil na sudího, že Chelsea víc netrestal kartami.



Manažer Hullu Steve Bruce pro BBC uznal, že jeho tým mohl a měl podat lepší výkon. Ale pak se pustil ostře do Chelsea i sudího. V táboře londýnského týmu viděl na vyloučení Garyho Cahilla. Ten dostal žlutou kartu za faul, jenže pak se snažil nafilmovat penaltu a to už sudí kartou netrestal.

„Sice dal dvěma hráčům žlutou za simulování, ale Cahill měl velké štěstí, že ho to minulo. Když vidíte, jak tam skočil, aby Chelsea kopala penaltu… Nevím, co si o tom mám myslet, sudí byl od toho snad deset metrů,“ krčil rameny manažer Hullu. "To bylo jako z Labutího jezera," podotkl ještě.

Zápas prý sudí Chris Foy vůbec nezvládl. „Od první minuty měl hrozné odpoledne. Ale takhle to s námi je po celou sezonu. Kdyby to bylo jinak, měli jsme teď o nějakých pět, šest bodů více. Jsem přesvědčen, že náš tým je dobrý,“ dodal.

Že to měl arbitr zvládnout lépe si myslí i bývalý útočník Stoke a Tottenhamu Garth Crooks. „Za mých časů by rozhodčí ještě hráče seřval, aby se koukal zvedat ze země. Chris Foy dal dvě žluté karty za simulování, ale ani jednou se neodvážil žlutit klíčového hráče. Tohle by mělo být jinak,“ tvrdí Crooks.

Během šedesáti minut prý dvakrát viditelně filmovali hráči Chelsea - Willian a Gary Cahill. "Je to ostudné. Manažeři nemohou říci, co chtějí, protože je to bráno jako útok na rozhodčí. Ale oni mají mít právo říct, že sudí nepíská fér. Cahill měl žlutou kartu a simuloval. Měl dostat další trest a jít ven," zlobil se Crooks.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Hull 2:0
Video se připravuje ...

Ještě ostřejší je ve svých soudech bývalý reprezentant Walesu John Hartson. „Simulování je třeba vymýtit. Je třeba ho víc trestat. Ničí fotbal jako rakovina. V Premier League je ho teď strašně moc,“ zlobí se Hartson.

"Už jsem unavený z toho, jak pořád někdo říká, že nějakou situaci neviděl. Vždyť máme všude kamery, stačí se podívat a pak říct, jak to bylo. Musíme ty věci pojmenovvat na rovinu a simulování trestat," dodal.

Jake Livermore z týmu Hull City ukazuje na Garyho Cahilla z Chelsea, aby rozhodčí dobře věděl, kdo se snažil nasimulovat penaltu. Vyloučení ale Cahill unikl.
Jake Livermore z týmu Hull City ukazuje na Garyho Cahilla z Chelsea, aby rozhodčí dobře věděl, kdo se snažil nasimulovat penaltu. Vyloučení ale Cahill unikl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud