30. prosince 2014 • 18:10

Tajemství úspěchu De Gey? Zesílil a vypadá jako komiksový hrdina!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní sezona patří jemu. Kde by byl Manchester United, nemít mezi tyčemi takovou oporu v bráně? David De Gea si dokonce připadá jako komiksový hrdina Kapitán Amerika. Podobně jako slavná literární a filmová postava totiž prošel speciálním programem, aby nabral svalovou hmotu. To mu výrazně pomáhá ve zlepšených výkonech, které z něj dělají jednoho z nejlepších brankářů anglické ligy.



Kapitánem Amerika se ve stejnojmenných filmech a komiksech stal americký vojín irského původu Steve Rodgers, který byl původně slabý a hubený. Armáda však z něj pomocí speciálního séra vytvořila nadlidsky silného hrdinu, který se speciálním štítem bojoval proti nacistům.

De Gea se cítí, jako kdyby za poslední roky prošel podobnou proměnou. Ovšem jen díky tvrdé práci. "Byl jsem jako Kapitán Amerika, jen ta proměna zabrala více než rok," prohlásil španělský gólman v rozhovoru pro klubový web.

Když v roce 2011 přišel do Manchesteru z Atlética Madrid, byl vyhublý a ve vzdušných soubojích typických pro anglický fotbal měl často problémy. Proto začal se speciální individuální přípravou, která mu pomohla nabrat svalovou hmotu a výrazně zesílit.

"Ten program stále běží, ale už se tomu nevěnujeme tolik jako dřív. Trávil jsem v posilovně opravdu hodně času a mělo to velký účinek," svěřil se De Gea, který zatím prožívá nejlepší sezonu v kariéře, co se týká individuálních výkonů.

"Jsem v Manchesteru čtvrtým rokem a myslím, že jsem se zlepšil úplně ve všem. Cítím se silnější, ale zároveň vím, že mohu být ještě lepší. Stále je na čem pracovat. Doufejme, že se mi to povede a budu každým rokem lepší a lepší," dodal.

TOP 5 zákroků 17. kola Premier League: Co zase předvedl De Gea?
Video se připravuje ...

Top 5 zákroků 16. kola Premier League: Jak De Gea zastavil Balotelliho
Video se připravuje ...

Podívejte se, co všechno chytil De Gea za United proti Evertonu
Video se připravuje ...

David de Gea jako zeď. Podobně působil i v brance Manchesteru United ve šlágru proti Liverpoolu.
David de Gea jako zeď. Podobně působil i v brance Manchesteru United ve šlágru proti Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud