11. ledna 2015 • 04:59

Čech dostal šanci a zářil. Jsi naše jednička, mají jasno fanoušci

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal, že stále patří mezi nejlepší. Brankář Petr Čech se vrátil do branky Chelsea a vynikajícím výkonem jí pomohl k výhře nad Newcastlem. Fanoušci jeho umění ocenili nejen na stadionu, ale také na sociálních sítích. Mnozí z nich si navíc myslí, že by právě český gólman měl být jedničkou na úkor Thibauta Courtoise. Jakou má Čech šanci?



Asistent Chelsea Steve Holland prozradil po zápase, proč se společně s José Mourinhem k rošádě brankářů rozhodli. „ Courtoise bolel prst z minulého zápasu. Mohl hrát, ale cítil bolest. Máme štěstí, že máme dva brankáře na nejvyšší úrovni, proto jsme nemuseli riskovat,“ řekl.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Newcastle 2:0
Video se připravuje ...

Být tedy belgický gólman stoprocentně v pořádku, Čech by se nejspíš do branky nepodíval. Jenže právě tak to ve fotbale chodí. Zkušený brankář dostal nečekanou šanci a naložil s ní skvěle.

Příznivci Chelsea si Čechův výkon nemohli vynachválit. „Úžasný, fantastický, nejlepší,“ rozplývali se na Twitteru. Většina z nich také označila Čecha za muže zápas.

Mnozí fanoušci šli ještě dál. Podle nich by se měl Petr Čech vrátit do role jedničky. Nemohli si nevšimnout, že Courtois tým v posledním zápase zrovna nepodržel, když na půdě Tottenhamu inkasoval hned pětkrát.

„Čech je lepší než Courtois. Nemyslím si, že bychom udrželi čisté konto bez Čecha,“ hodnotil jeden z fanoušků. A dost dalších souhlasilo. „Čech je jednička,“ shrnul zase populární účet Chelsea Stats, který sleduje více než 137 tisíc fanoušků.

Čechova výborného výkonu si všimli i experti. „Čech dokazuje, že stále patří mezi tři nejlepší brankáře Premier League. Skvělý zákrok proti Cabellovi,“ komentoval v průběhu zápasu novinář Daily Telegraph Matt Law.

Podporu fanoušků bezesporu Petr Čech v Chelsea má. Tu ostatně nikdy neztratil. Zda mu společně se skvělým výkonem bude stačit i na opětovné získání místa jedničky v brance Chelsea, o tom ale rozhodne José Mourinho. Po posledním zápase každopádně nebude snadné Čecha posadit na lavičku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud