9. května 2015 • 10:18

Mourinho: Čecha chci udržet i proti jeho vůli, do Anglie ho nepustím

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér José Mourinho si přeje, aby brankář Petr Čech zůstal ve fotbalové Chelsea i v příští sezoně, na kterou má ještě smlouvu. Českého gólmana, který před tímto ročníkem přišel po deseti letech o pozici týmové jedničky, chce udržet na Stamford Bridge i proti jeho vůli. Hlavní slovo ale podle portugalského kouče bude mít majitel klubu Roman Abramovič a vedení anglického mistra.



"Kdyby to bylo na mně, kdybych já rozhodoval, tak by Petr zůstal. Udržel bych ho i proti jeho vůli," řekl Mourinho britským novinářům. "Podle mě je klub důležitější než hráči a potřebuje dva kvalitní brankáře, jak ukázala tahle sezona. Nebýt Petra, myslím, že bychom titul nezískali, protože odchytal v Premier League šest důležitých zápasů. Bez těch bodů bychom mistry nebyli," prohlásil trenér, který na Čecha vsázel při svém prvním angažmá v Chelsea v letech 2004 až 2007, ale od loňského léta stanovil jedničkou Belgičana Thibauta Courtoise .

Dvaatřicetiletý Čech v tomto ročníku Premier League udržel pětkrát čisté konto a inkasoval pouze jednou v jediném utkání. V dalších soutěžích přidal devět startů a s malým vytížením nebyl spokojen.

"Prioritou pro mě je, aby Petr zůstal. Když to nepůjde a odejde, tak do ciziny. Nechci, aby chytal za jiný anglický klub," řekl Mourinho. Čech, který v předstihu získal s Chelsea již čtvrtý anglický titul, by podle spekulací médií mohl zamířit do Arsenalu či Liverpoolu. Zájem o něj má prý také Paris St. Germain.

"Pro náš klub znamená hrozně moc, spoustu toho v tomhle klubu dokázal a myslím, že si zaslouží cokoli. Ale já jsem jenom trenér. Je tu taky pan Abramovič a vedení. Pokud se klub rozhodne jinak než já, vezmu to," uvedl Mourinho, který letos s Chelsea vyhrál i Ligový pohár, v němž Čech odchytal vítězné finále proti Tottenhamu.

Podívejte se, jak Chelsea potvrdila titul a začala slavit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud