13. května 2015 • 16:03

Největší přestup léta? Tourého MUSÍME udržet, apeluje Bony

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být hlavní přestupová bomba letního trhu. Yaya Touré, jeden z nejlepších „box to box“ záložníků současnosti. A jeho stále diskutovanější odchod z Manchesteru City. Svůj zájem o reprezentanta Pobřeží Slonoviny stupňuje Inter Milán. A to je něco, o čem vůbec nechce slyšet útočník „citizens“ Wilfried Body. „Yayu musíme za každou cenu udržet,“ má jasno.



Byl to vytáhlý záložník, se kterým bývalý kanonýr Sparty nejvíce rozebíral možný přesun do kádru City. Právě v Tourém našel Bony, jenž do Manchesteru zamířil v zimě ze Swansea za 25 milionů liber, hlavní oporu. „Neustále mi opakoval, jak velkým jsou City klubem. Vyprávěl mi, jaké to bylo, když se stali anglickými šampiony,“ vzpomíná Wilfried.

Bývalý hráč Vitesse Arnhem mohl vybírat z více nabídek, nakonec zvolil modrý klub z Manchesteru. I díky reprezentačnímu kamarádovi. „Yaya mi říkal, že se v City nikdy nevzdávají. To se mi líbilo. Navíc mě připravoval na tlak, který v takovém velkoklubu panuje. Má obrovskou zásluhu na tom, že jsem tady,“ připomíná šestadvacetiletý střelec.

Nyní však reálně hrozí, že se cesty dvou tahounů Pobřeží Slonoviny rozejdou. O možném přestupu Tourého se mluví už několik měsíců, spekulace navíc ještě přiživil hráčův agent Dimitrij Seluk. „Je na 90 % jisté, že Yaya v létě klub opustí,“ prohlásil s tím, že v čele fronty zájemců stojí Inter Milán a francouzský Paris St. Germain.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - QPR 6:0
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Premier League: Signál City... Cuknout, a pak se trefit
Video se připravuje ...

O odchodu lídra však nechtějí na Etihad Stadium ani slyšet. A rozhodně by ho neuvítal ani Bony. „On mě sem přivedl, musí zůstat s námi. Doufám, že neodejde. Je to velký hráč a my všichni víme, co dokáže pro tým udělat. Každý vidím jeho kvality, o nich se vůbec nemá smysl bavit. Všichni vědí, čeho je na hřišti schopen,“ chrlí superlativy na adresu dvaatřicetiletého matadora Wilfried.

Na druhou stranu platí, že kádr Manchesteru City čeká po sezoně radikální obměna. Hvězdami i prakticky bezedným rozpočtem napumpovaný tým totiž zakončí ročník bez jediné trofeje. A to je skutečnost, kterou nelze nechat bez odezvy. „Ale všichni v klubu chtějí, aby Yaya zůstal. Je to místní legenda, na tom se už nikdy nic nezmění,“ má jasno Wilfried.

Zatímco v předchozích letech byl Touré neotřesitelným lídrem „citizens“, mozkem týmu a hráčem, na kterém byla vystavěna celá hra, v této sezoně už jeho role dominantní nebyla. Mohly za to i časté zdravotní problémy, jež zapříčinily, že dosud nastřílel pouze 10 branek. O celých 14 méně než v předešlé sezoně.

„Ano, má za sebou těžké období. Ale musíme si uvědomit, že má za sebou spoustu těžkých turnajů, včetně mistrovství světa a Poháru afrických národů. Pořád je ale vynikajícím hráčem a my musíme udělat všechno pro to, abychom ho udrželi,“ apeluje Bony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud