Hynek Preisler
25. května 2015 • 12:56

Mourinho ocenil Čecha: Nevím, jestli bychom měli titul i bez něj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože nebyl jedničkou, kouč Chelsea José Mourinho vyzdvihl důležitost Petra Čecha pro „blues“, kteří znovu vládnou Anglii. „Petr je legenda klubu. Je mu 33 let, což je na na legendu pro gólmana mladý věk,“ ocenil českého reprezentanta José Mourinho, který před touto sezonou začal stavět místo dlouholeté jedničky „modrých“ Thibauta Courtoise. Podle všeho by měl Čech klub po sezoně opustit.



„Jedna z našich silných stránek v této sezoně bylo, že jsme měli dva nejlepší gólmany v soutěži. Když byl Thibaut zraněný, Petr předvedl pro nás klíčové zákroky. Nejsem si jistý, zda bychom byli šampiony, kdyby tady Petr Čech nebyl,“ prohlásil portugalský trenér po výhře 3:1 nad Sunderlandem v posledním kole Premier League.

Zároveň však dodal. „Ale musíme být féroví a nepodléhat v analýzách emocím. Thibaut je skvělý gólman a měl fantastickou sezonu,“ pochválil „ Special One “ i belgického reprezentanta.

„Petr se neustále koncentroval na svou práci, na své řemeslo, přestože někdy hrál, někdy zase ne. Ale trénoval a v šatně se neustále na vše soustředil. Vždy tam byl pro mě a pro tým. I pro Thibauta muselo být výsadou s ním pracovat, protože to jsou dva nejlepší brankáři v Premier League,“ poznamenal Mourinho, který Petra Čecha nechal v aktuálním ročníku v lize chytat proti Sunderlandu teprve pošesté.

„V sezoně byli oba důležití. Thibaut odchytal většinu ligových zápasů, Petr hrál v mnoha utkáních ve všech čtyřech soutěžích,“ uzavřel Mourinho, který by sice byl rád, kdyby Petr Čech na Stamford Bridge zůstal, ale legenda se téměř jistě loučí. Mezi nejžhavějšími zájemci jsou Arsenal, Manchester United či Paris St. Germain.

Český brankář Petr Čech slavil anglický titul se svými dětmi
Český brankář Petr Čech slavil anglický titul se svými dětmi

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Sunderland 3:1
Video se připravuje ...

Kuriozity Premier League: Drogbu odnesli na ramenou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud