18. července 2015 • 13:34

Čechova premiéra za Arsenal: Udivil skvělým zákrokem, za gól nemohl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby hrál za Arsenal několik let… Brankář Petr Čech si odbyl premiéru v dresu „Kanonýrů“, ovšem od začátku finálového zápasu přípravného turné v Asii proti Evertonu (3:1) si počínal velice zkušeně. Troufl si na riskantní rozehrávku, působil jistým dojmem a připsal si i dva výborné zákroky. Především ten první připomněl, jak kvalitního gólmana Arsenal získal.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 7. • 14:30
Everton FC
Everton FC
1:3
ONLINE
18. července
14:30
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 75. Barkley

Hosté: 22. Walcott, 58. Cazorla, 62. Özil

Sestavy

Domácí: Joel Robles – Coleman, Stones (84. Browning), Jagielka (84. Hibbert), Garbutt – McCarthy (61. Osman), Barry – Cleverley, Naismith (46. Barkley), Gerard Deulofeu (46. Mirallas) – Koné (61. Lukaku)

Hosté: Čech – Bellerín (76. Debuchy), Chambers, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Cazorla (77. Coquelin) – Wilshere (46.Oxlade-Chamberlain), Özil, Walcott (71. Arteta) – Giroud (77. Akpom)

Rozhodčí

Stadion

The National Stadium, Singapore

Petr Čech neměl od začátku zápasu příliš práce, Arsenal byl v utkání s Evertonem lepším týmem. Český brankář si tak alespoň mohl pořádně vyzkoušet hru nohama, obránci ho často využívali. A posila londýnského klubu s tím neměla problém, pasy rozdělovala přesně.

Ve 41. minutě pak přišla Čechova první hvězdná chvilka. Na hlavičku si po nebezpečně zahraném přímém kopu naskočil Steven Naismith, ovšem brankář Arsenalu ji vynikajícím zákrokem vytlačil na břevno. Co na tom, že Naismith byl v ofsajdu. Fanoušci byli nadšení.

VIDEO | Petr Čech udivil parádním zákrokem

Chvíli po přestávce se Čech vyznamenal znovu. Tentokrát proti dalekonosné střele Luka Garbutta, kterou vyrazil do bezpečí. Zkušený gólman tím zabránil vyrovnání, čehož jeho spoluhráči využili. Na gól Thea Walcotta navázal Santi Cazorla a Mesut Özil. Arsenal vedl pohodlně 3:0.

Své první nuly v dresu Arsenalu se ale nakonec Čech nedočkal. Defenziva „Kanonýrů“ v 76. minutě povolila, když pustila záložníka Evertonu Rosse Barkleyho ke střele na hranici vápna. A anglický talent trefil parádně, Čech se sice natahoval, ale brance nezabránil.

Do konce zápasu už se nic zásadního nestalo. Arsenal porazil Everton 3:1 a může slavit zisk první trofeje v sezoně. I když jde jen o přípravný turnaj, vítězství se počítá. A Petr Čech může být se svým debutem spokojený.

Finále přípravného turnaje v Asii

Everton - Arsenal 1:3
Branky: 75. Barkley - 22. Walcott, 58. Cazorla, 62. Özil

Petr Čech se spoluhráčem Santi Cazorlou
Petr Čech se spoluhráčem Santi Cazorlou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud