8. srpna 2015 • 04:59

PĚT Čechů v Anglii: Zazáří Vydra? Chytí se Kozák? Má šanci Rosický?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak si povedou čeští fotbalisté v novém ročníku Premier League?Jak si povedou čeští fotbalisté v novém ročníku Premier League?FOTO: Sport

    Fanoušci v Anglii se dočkali. Už dnes startuje Premier League, nejsledovanější klubová fotbalová soutěž světa. V ní se představí také pět Čechů. Největší pozornost vzbuzuje brankář Petr Čech, který přestoupil z Chelsea do Arsenalu. Na všechny české hráče, kteří se budou snažit v sezoně zazářit, i na další zajímavosti se podívejte v našem článku. Sestřihy všech zápasů Premier League najdete po odehraném kole na iSport.cz

  • Tomáš Rosický

    Záložník, 34 let

    Klub: Arsenal
    Trenér: Arséne Wenger (65 let, Francouz) 

    Tomáš Rosický Tomáš RosickýFoto Profimedia.cz

    Proč ho sledovat: Klíčová otázka u klenotu české reprezentace je opět stejná: zahraje si vůbec? Trenér Wenger mu sice prodloužil smlouvu, ale spíš se zdá, že jen proto, aby za častého maroda ještě něco při prodeji zinkasoval. Nebo je to jinak?

    Konkurence: Jack Wilshere (23 let, anglický reprezentant), Mesut Özil (26 let, německý reprezentant, mistr světa), Santi Cazorla (30 let, španělský reprezentant, 2x mistr Evropy)

    Ambice klubu: Zisk mistrovského titulu

    Odhad iSport.cz: Pokud vydrží i tuto sezonu v Arsenalu, bude to překvapení. Sám bude chtít odejít tam, kde si zahraje víc. 

  • Petr Čech

    Brankář, 33 let

    Klub: Arsenal
    Trenér: Arséne Wenger (65 let, Francouz) 

    Petr Čech Petr ČechFoto Reuters

    Proč ho sledovat: Protože přesně to teď dělá celá Anglie. Přestup Petra Čecha z Chelsea, kde se stal legendou, do Arsenalu vzbudil velký poprask. Mnoho expertů se shoduje, že český gólman může sehrát významnou roli v boji o titul. I José Mourinho přiznal, že ho konkurenci pustit nechtěl. Ustojí velký tlak?

    Konkurence: David Ospina (26 let, reprezentační jednička Kolumbie, Damián Martínez (22 let, v Arsenalu je už od roku 2010)

    Ambice klubu: Zisk mistrovského titulu

    Odhad iSport.cz: Kolena se mu určitě nerozklepou, to už dokázal v anglickém Superpoháru, když udržel nulu proti Chelsea. Pro Arsenal bude jasnou jedničkou a velkou posilou, která dodá klid celé obraně. Klíčové budou i jeho zkušenosti a vítězná mentalita. Boj o titul bude přesto hodně těžký.

  • Matěj Vydra

    Útočník, 23 let

    Klub: Watford
    Trenér: Quique Flores (50 let, Španěl)

    Matěj Vydra Matěj VydraFoto Reuters

    Proč ho sledovat: Nováček Premier League moc stál o to, aby se jeho hostování z Udine změnilo na přestup. Vždyť to byl on, kdo týmu vystřílel přímý postup do nejvyšší soutěže. Skončilo to úspěšně, pětiletým kontraktem. Český snajpr má být trumfem Watfordu v první lize.

    Konkurence: Troy Deeney (27 let, 21 gólů v uplynulé sezoně Championship), Fernando Forestieri (25 let, Ital, 5 gólů), Alex Jakubiak (20 let, šutér z klubové akademie)

    Ambice klubu: Záchrana v Premier League

    Odhad iSport.cz: Od loňského podzimu na sobě začal mnohem víc pracovat, a tak by měl góly střílet i mezi anglickou vrchností. 

  • Daniel Pudil

    Obránce/Záložník, 29 let

    Klub: Watford
    Trenér: Quique Flores (50 let, Španěl)

    Daniel Pudil Daniel PudilFoto profimedia.cz

    Proč ho sledovat: Jako levý útočný bek si vybudoval v klubu i u fanoušků dobrou pozici. V minulé sezoně odehrál ve druhé lize 26 zápasů. Bude se rvát o to, aby se podíval co nejčastěji na hřiště i v Premier League.

    Konkurence: Ikechi Anya (27 let, Skot, 7 asistencí v minulé sezoně Championship), Daniel Champio Tozser (30 let, Maďar)

    Ambice klubu: Záchrana v Premier League

    Odhad iSport.cz: Stane se žolíkem v Premier League. Co by za to spousta jeho českých kolegů dala. 

  • Libor Kozák

    Útočník, 26 let

    Klub: Aston Villa
    Trenér: Tim Sherwood (46 let, Angličan)

    Libor Kozák Libor KozákFoto Profimedia.cz

    Proč ho sledovat: Léčení dvojité zlomeniny nohy, kterou mu nešťastně přivodil na tréninku spoluhráč, se protáhlo na dva roky. Dostane se nejlepší střelec Evropské ligy 2012/13 po takovéhle pauze zase do střelecké ráže?

    Konkurence: Gabriel Agbonlahor (28 let, Angličan, v klubu naskakuje do 11. sezony s cílem navýšit konto 73 ligových zásahů)

    Ambice klubu: Kdyby tahle historicky slavná firma uhrála 15. místo, byl by to úspěch

    Odhad iSport.cz: Nečekejme zázraky. Minimálně půl roku mu bude trvat, než si navykne zpátky na zápasové tempo. Ale kluk z vesnice se nikdy nevzdá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud