20. srpna 2015 • 14:38

Pedro podepsal Chelsea, přesvědčil ho i telefonát od Mourinha

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelonu opouští jeden z velkých srdcařů. Pedro přestupuje do Chelsea, anglický klub za 28letého útočníka zaplatí 30 milionů eur (811 milionů korun), délku smlouvy Chelsea neprozradila. Informaci povrdily oba kluby na svých internetových stránkách. Španělský šikula jednal i s Manchesterem United, nakonec se rozhodl pro angažmá na Stamford Bridge. Podle britských médií Pedra přesvědčil i osobní telefonát trenéra Mourinha.



O odchodu Pedra z Barcelony se mluvilo prakticky celé léto. Křídelní nebo střední útočník sice Barcelonu miluje, celý život nastupoval v katalánských barvách. Ve stínu hvězdné trojice Messi , Neymar Suárez ale nedostával prostor a proto požádal vedení klubu o přestup.

Dlouho to vypadalo, že se Pedro dohodne s United, námluvy na Old Trafford ale nakonec nedopadly. Útočník ošlehaný desítkami tvrdých bitev si údajně nebyl úplně jistý zájmem Louise van Gaala, naopak José Mourinho Pedrovi osobně zavolal a přesvědčil ho o tom, aby podepsal na Stamford Bridge.

Ve středu se poprvé objevila informace, že 28letý hráč je na cestě do Chelsea, o den později byl přestup hotový. "Jsem velice šťastný, že jsem tady," uvedl Pedro na internetových stránkách Chelsea. "Těším se na nové dobrodružství, přišel jsem, abych vyhrával další trofeje. Děkuji klubu i všem fanouškům, že jsem dostal možnost oblékat modrý dres," prozradil španělský reprezentant.

Dokončení obchodu potvrdila i Barcelona. "FC Barcelona a Chelsea dosáhly dohody na přestupu Pedra Rodrigueze za 30 milionů eur, tři miliony z částky závisí na jeho výkonech," stojí v prohlášení na klubovách stránkách.

Rodák z Kanárských Ostrovů nastupoval v Barceloně celou kariéru, v prvním týmu působil od roku 2008. Odehrál 204 utkání a nastřílel v nich 58 branek. Dvakrát týmu pomohl gólem v prodloužení k zisku Superpoháru UEFA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud