22. září 2015 • 20:53

Costovi neprošly provokace. Útočník Chelsea dostal tři zápasy STOP

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho se asi bude hodně rozčilovat. Anglická fotbalová asociace dodatečně potrestala útočníka Chelsea Diega Costu za konflikt s obráncem Arsenalu Laurentem Koscielnym, španělský útočník nesmí hrát příští tři zápasy. Naopak brazilský stoper Gabriel uspěl s odvoláním proti stejnému trestu za vyloučení ve vypjatém sobotním derby.



Byl to klíčový moment sobotní řežby mezi Chelsea a Arsenalem. Costa strčil ruku do obličeje Koscielnému, ten nereagoval a soustředil se na hru. Vypěnil jeho parťák Gabriel, který se s Costou pošťuchoval. Celá situace vyvrcholila tím, že Gabriel Costovi přišlápl nohu a po druhé žluté šel ze hřiště.

2434880:gallery:true:true

Costa celý konflikt v zápase odnesl jen se žlutou kartou, což vyvolalo mnoho povyku. "Ostuda, že dohrál, chceme pro něj další trest," zuřil trenér Arsenalu Arséne Wenger po prohře 0:2. "Costa? Pro mě muž utkání, odvedl spousty práce," odvětil kouč domácí Chelsea José Mourinho.

Tři dny po zápase může cítit zadostiučení francouzský stratég. Disciplinární komise anglické fobalové asociace totiž konflikt dodatečně prozkoumala a rozhodla se španělského útočníka potrestat.

"Nesportovní chování Diga Costy neviděli rozhodčí v zápase, ale bylo prozkoumáno nezávislou komisí na základě videozáznamu. Útočník Chelsea je s okamžitou platností potrestán k zákazu činnosti v dalších třech zápasech," napsala anglická fotbalová asociace v prohlášení na svých stránkách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud