18. října 2015 • 20:45

První Kloppův zápas: Liverpool nabil energií, Sturridge není jistotou

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Jürgen Klopp začíná svou novou misi na lavičce Liverpoolu v utkání na TottenhamuTrenér Jürgen Klopp začíná svou novou misi na lavičce Liverpoolu v utkání na TottenhamuFOTO: Reuters

    Tak už ji má za sebou. O premiéře Jürgena Kloppa na lavičce Liverpoolu se hodně psalo i mluvilo, v sobotu se stala realitou. Jeho nový tým remizoval po bojovném výkonu na hřišti rozjetého Tottenhamu 0:0. Renomovaný britský list Telegraph přinesl analýzu toho, co zápas ukázal a s čím může německý kouč na Anfield Road do budoucna počítat.

  • Najít typického koncového útočníka

    Divock Origi nastoupil na hrotu po dlouhé době.Foto Reuters

    Německý trenér to neměl před utkáním jednoduché. Ze sestavy mu vypadli útočníci Christian Benteke, Danny Ings a také Daniel Sturridge. Na hrot musel proti Spurs mladý Divock Origi, který v dresu Liverpool zatím nasbíral pouze pár minut. Jelikož Klopp přešel na své oblíbené rozestavení 4-2-3-1, bil se belgický mladík s obránci sám. Oproti domácímu Harry Kaneovi, který svoji úlohu osamělého hrota plnil skvěle, bylo na liverpoolském útočníkovi znát, že není sehraný se záložníky „reds“ a že mu chybí zápasová praxe. Předpokládá se, že tuto pozici zaujme po uzdravení jeho krajan Benteke.

  • Mignolet? Jistota v brance

    Simon Mignolet několikrát Liverpool podržel.Foto Reuters

    Po příchodu Kloppa se šířily spekulace, že belgický brankář Simon Mignolet nemá na to, aby byl jedničkou Liverpoolu. Dokonce už padala jména brankářů, kteří měli v zimě na Ostrovy zamířit. Proti Tottenhamu ale 27letý brankář ukázal, že s ním musí nový kouč Liverpoolu počítat. Byl pohotový, dobře četl hru a několikrát včasným výběhnutím vyřešil nebezpečné situace. Navíc Tottenhamu chytil tři jasné gólové šance.

  • Nespoléhat na Sturridge

    Daniel Sturridge se zranil těsně před zápasem.Foto Reuters

    Nejlepší útočník „reds“ hru svého týmu zvedá o několik úrovní, Jürgen Klopp se ale na něj nemůže plně spoléhat. Když už se Sturridge po všech lapáliích uzdravil a byl připravený nastoupit na White Hart Lane, tak se znovu zranil. Tentokrát při kolizi se spoluhráčem Jordonem Ibem během tréninku. Za časů bývalého kouče Brendana Rodgerse se spekulovalo, že právě častá absence anglického reprezentanta stála klub výsledky a nakonec i trenérovo křeslo. Proto nesmí Klopp postavit své obrození klubu jenom na mladé hvězdě, ale víc spoléhat na sílu kolektivu.

  • Energie od Kloppa

    Německý kouč neustále gestikuloval směrem k hráčům.Foto Reuters

    Je jasné, že Liverpool nebude hned každého válcovat. Trenér má před sebou ještě fůru práce, ale to základní, co tým potřeboval, už bylo v sobotu znát. Energie. Hráči se snažili, spouštěli hromadný presink a prali se o každý míč. K tomu jim pomáhal i Jürgen Klopp, který po každé akci či zákroku vehementně gestikuloval a dával najevo, jak moc s hráči zápas prožívá. Výkon celého týmu nebyl ideální, k vidění byla spousta chyb. Ale s těmi přece Klopp dopředu počítal a svým přístupem má na to, aby je postupně opravoval.

  • Premier League není bundesliga

    Duel Tottenhamu a Liverpoolu byl spíš plný urputných soubojů.Foto Reuters

    Zatímco v německé bundeslize byl Klopp zvyklý na pohledný fotbal, proti Tottenhamu si ho moc neužil. Oba celky spolu na hřišti svedly urputnou bitvu, která byla spíš plná náročných soubojů, než parádních akcí. Zároveň bylo znát, že domácí Spurs jsou pod trenérem Mauricio Pochettinem o něco dál, než je současný kádr Liverpoolu. Zkrátka to nebyl snový začátek Kloppovy éry, ale úsilí, které hráči ze sebe vydali, mu naznačilo, že jeho práce zde v budoucnu může nést ovoce.

  • SESTŘIH: první zápas Liverpoolu pod Kloppem

    2460179:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud