6. listopadu 2015 • 12:44

Rosický dostal v Mnichově zelenou. Může začít s tréninkem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tříměsíční pauza je u konce. Český záložník Tomáš Rosický se vrací na fotbalové trávníky - ovšem zatím pouze v roli rekonvalescenta. Reprezentační kapitán dostal zelenou od německého odborníka, který o něho pečoval během jeho zranění a v příštím týdnu se měl opět zapojit do tréninku, avšak nikoliv s prvním týmem Arsenalu. Informaci přinesl britský list Daily Mirror.



Zase o krok blíž k návratu. Tři měsíce si nemohl Tomáš Rosický kopnout do balonu, zápasy Arsenalu sledoval pouze z tribuny. Teď však přišla konečně dobrá zprává jak pro příznivce „Kanonýrů", tak i českého reprezentačního kouče Pavla Vrbu.

Německý specialista z Mnichova, u kterého Rosický podstoupil operativní zákrok, uznal, že jeho zdravotní stav umožňuje vrhnout se do tréninkového procesu.

Letos se však v dresu Arsenalu už neobjeví. K prvnímu týmu by se měl připojit až v lednu. Do té doby musí český záložník dohnat tréninkové manko, které vynucená pauza způsobila.

Tomáš Rosický s dresem české hokejové legendy Jaromíra Jágra
Tomáš Rosický s dresem české hokejové legendy Jaromíra Jágra

Rosický se zranil při červnovém kvalifikačním duelu o EURO 2016 proti Islandu. Zprvu zranění nevypadalo nijak vážně, postupem času se však ukázalo, že bude muset podstoupit menší operativní zákrok.

Český záložník není jediným hráčem londýnského klubu, který má zdravotní problémy. Na marodce jsou Theo Walcott, Aaron Ramsey, Danny Welbeck či Jak Wilshere. Mikel Arteta, Alex Oxlade-Chamberlain a David Ospina už sice trénují s mužstvem, ale jejich start o víkendu je téměř vyloučen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud