12. listopadu 2015 • 11:22

Mourinho zůstane v Chelsea, ví Ancelotti. Nelíbí se mu přístup hráčů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační pauza nabízí v rozeběhnuté sezoně prostor, kdy lze sáhnout k výměně trenéra. Chelsea se ale rozhodla José Mourinha podržet. Krizí zmítaný tým zkusí zabrat pod koučem, který se ocitl pod drtivým tlakem. "S Chelsea nemám problém, ale oni se rozhodli, že Josého nevyhodí," řekl pro britský Daily Mail Carlo Ancelotti, jeden z vážných kandidátů na Portugalcovo místo. Informaci potvrdil i server goal.com.



Až šestnácté místo v Premier League, na kontě sedm porážek ze dvanácti utkání. Výsledková mizérie Chelsea nebere konce, tlak na obhájce titulu roste každým dnem. Sílí názor, že kritickou situaci nemůže ustát José Mourinho .

Portugalský kouč ale podle informací z Anglie u týmu zůstane. "José nebude vyhozený. V Chelsea se rozhodli, že ho podrží. Myslím, že se rozhodli správně," prohlásil v otevřeném rozhovoru pro Daily Mail Carlo Ancelotti, jeden z kandidátů na Mourinhovo místo.

Italský kouč má zřejmě velice dobré informace. S Mourinhem se znají, Ancelotti navíc vedl londýnský klub v letech 2009 - 2011. Oba slavní trenéři se potkali v pondělí v Londýně při premiéře filmo Ronaldo .

"Neměl jsem tam možnost s ním mluvit, ale myslím, že se mu daří dobře," ujistil 56letý trenér. "Když jsme s Realem vyhráli Decimu (desátá trofej v evropských pohárech), poslal mi gratulaci. On ví nejlépe, co se s Chelsea přesně děje."

Mourinho dostal od Romana Abramoviče důvěru také proto, že uprostřed sezony není volný vhodný - a dlouhodobý - kandidát. Majitel Chelsea má na seznamu nejvýš dvojici Josep Guardiola a Diego Simeone, oba jsou však vázáni ve svých klubech.

Fanoušci Chelsea stojí za Josém MourinhemFoto Reuters

"The Special One" tak dostane prostor k nápravě bídné situace pyšného klubu. Dá se očekávat, že v zimě dojde ke značným pohybům v kádru. Forma hráčů, kteří s Chelsea v minulé sezoně s přehledem vyhráli titul, povážlivě klesla.

V čem je tedy problém? "Dívám se na situaci v Chelsea zdálky. Ale myslím si, že v minulé sezoně vyhráli titul příliš snadno a teď jim chybí potřebná motivace," nabídl svůj pohled Ancelotti.

"Někdy ale nedokážete vysvětlit, proč k některým věcem dochází, co je špatně. Je to záhada. Třeba jak jsme mohli s AC Milán prohrát v Istanbulu (finále Ligy mistrů 2005), když jsme v poločase vedli nad Liverpoolem 3:0?" ptá se zkušený kouč, který naposledy vedl Real Madrid.

V minulých týdnech se hodně psalo o tom, že Mourinho v Chelsea ztratil podporu kabiny, což je pro práci trenéra smrtící. Hráči to pak vehementně popírali, přesto jejich výkony budí hluboké rozčarování. Dokázal by Chelsea nakopnout jiný trenér?

"Je pravda, že dobrý trenér musí být schopný namotivovat hráče. Jenže trenér to nezvládne, pokud sám hráč není vnitřně motivovaný. To je nemožné. Celý tým něco ztratil, je těžké to zlomit. Na změně musíte pracovat pomalu a trpělivě," nabídl Ancelotti řešení na krizi "blues".

Mourinhovi ale nadále věří. "Je to jeden z nejlepších trenérů na světě, o tom není pochyb. Když se na něj podívám, jeho řeč těla je OK. Má sebevědomí, nebojí se. Během zápasu s Dynamem Kyjev fanoušci zpívali jeho jméno. Zvládne to," ujistil Ancelotti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud