14. prosince 2015 • 11:30

Anglie nechápe z Kloppa. Exploze k soupeři i německé manýry

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal je pro kouče Liverpoolu Jürgena Kloppa vášeň, srdcová záležitost. Teď tuhle jeho vlastnost poznávají i v Anglii, kde někdejší kouč Borussie Dortmund působí trochu jako zjevení. Na divočinu, jakou předvedl po nedělní remíze Reds s West Bromwichem (2:2), nejsou v Premier League úplně zvyklí.



„Tohle nebyl přátelský zápas,“ konstatoval německý manažer po zápase, ve kterém jeho tým vydoloval aspoň remízu v šesté minutě nastaveného času díky gólu Divocka Origiho. Tuhle trefu si Klopp pořádně užil – se svou oslavou si to namířil přímo k lavičce soupeře, pak divoce pumpoval rukama k domácím fanouškům.

2526219:gallery:true:true

Ostřejší výměna názorů mezi koučem Liverpoolu a jeho protějškem Tonym Pulisem pak pokračovala i po zápase, Klopp si s ním dokonce odmítl podat ruku. Emoce spustil drsný skluz ze 74. minuty, kdy Craig Gardner tvrdě sestřelil domácího Dejana Lovrena.

Po duelu už ale Klopp mluvil smířlivěji. „Hrál míč, milisekundu před Dejanem. Bylo to jako celý zápas – všechno na hraně. Ale hrál balón,“ uznal divočák Klopp, který pak popsal své extempore s Pulisem. „Někdy to trvá déle než pár sekund. Jestli z toho chcete dělat velkou věc… většinou si ruku podám.“

Jürgen Klopp v euforii z pozdního vyrovnání vyrazil slavit k lavičce soupeře
Jürgen Klopp v euforii z pozdního vyrovnání vyrazil slavit k lavičce soupeře

Ze soupeřova výbuchu nedělal velkou vědu ani sám Pulis. „Hodně to prožívá. Já jsem na lavičce taky celý život hodně živý. Nemám s tím problém,“ nechal se slyšet s tím, že nebezpečné skluzy předváděli spíš hráči domácích.

Klopp ovšem nezaujal jen střetem s koučem West Bromwiche. V euforii po pozdním vyrovnání totiž vyhecoval své hráče, aby šli na „klasickou“ děkovačku ke kotli domácích fanoušků. Na záběrech je vidět, jak dává své svěřence dohromady a ukazuje jim, že mají zvedat ruce. V Anglii totiž tohle úplně klasické není…

Na internetu pak trenér sklidil buď uznání za to, jak žije s týmem a snaží se ho propojit s fanoušky, nebo výsměch za to, jak velkolepě slavil domácí remízu s West Bromem…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud