1. ledna 2016 • 12:57

Média válčí s Van Gaalem: Litujete, že jste vyhnal Chicharita?

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válka anglických médií s trenérem Manchesteru United neskončila ani na Nový rok. Nizozemský manažer se v první den roku 2016 ocitl tentokrát pod palbou internetových serverů kvůli letnímu prodeji útočníka Javiera Hernandeze do Leverkusenu. United jsou totiž v koncovce zoufalí a Hernandez sype soupeřům gól za gólem. Byl dokonce dvakrát v řadě hráčem měsíce v bundeslize.



„Litujete?“ ptají se anglická média na dálku manažera United směrem k odchodu mexického střelce. Za toho putovalo z Leverkusenu do kasy „rudých ďáblů“ dvanáct milionů liber.

„Chicharito“ po změně adresy chytil výbornou formu a za posledních pět zápasů roku 2015 dal sedm gólů, což je hodně působivá vizitka. United, kteří jsou v koncovce zoufalí, to musí sledovat jen s němým úžasem. Za posledních pět gólů vstřelil tým z Old Trafford celkem jen pět branek…

„Podívejte se Lousi van Gaale. Javier Hernandez byl už podruhé v řadě zvolen Hráčem měsíce v bundeslize,“ rýpají do nizozemského kouče média. Hernandez byl hráčem klubu z Old Trafford pět let, ale třeba v minulé sezoně hostoval v Realu Madrid. Pak se vrátil do United, odehrál tři zápasy, ale Van Gaal se jej zbavil s odkazem, že je v útoku týmu přetlak a on měl u kouče jen minimální šanci, že bude hrát.

„Neměl jsem v úmyslu odejít, ale chtěl jsem víc hrát. Van Gaal mi ale řekl, že už má své útočníky. Že můžu bojovat o místo, ale v případě, že přijde nějaká nabídka, tak mi nebude bránit v odchodu,“ prozradil ve španělské televizní show na začátku prosince Hernandez. „Když byla šance jít hostovat do Realu Madrid, nebylo to těžké rozhodnutí,“ dodal.

„Pak jsem se vrátil do Manchesteru. Po promluvě s Van Gaalem jsem zjistil, že mám šanci jen jedno procento, že budu hrát. Tak jsem souhlasil s odchodem do Leverkusenu,“ prozradil Mexičan.

United místo něj sázejí na Anthonyho Martiala. Ten v posledních osmnácti zápasech vstřelil jen tři góly. United jsou v Premier League na šestém místě a osm zápasů v řadě už nevyhráli. Média se proto ptají Van Gaala, zda ho napadlo, že v případě uvolnění Chicharita neudělal chybu. Jeho angažmá si totiž německý klub náramně pochvaluje.

2542942:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud