20. dubna 2016 • 17:32

Spoluhráči se chtějí učit od Skaláka. Můj nejhezčí gól, raduje se

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Brightonu to Jiřímu Skalákovi čím dál víc sedí. Český záložník se po šesti asistencích dočkal v úterý večer premiérové trefy v anglické Championship, druhé nejvyšší soutěži. Navíc naprosto luxusní. Nejhezčí v dosavadní kariéře. „Jsem šťastný, že to takhle padlo,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport 24letý talentovaný šutér.



Skalák přispěl k drtivé výhře Brightonu nad QPR (4:0), vstřelil druhou branku utkání. V 51. minutě v uctivé vzdálenosti za vápnem práskl do skákavého balonu. Střela mu sedla náramně, dělová rána skončila v síti. Premiérová trefa českého záložníka v Anglii nadchla, v Brightonu kandiduje na nejhezčí gól sezony.

„Byl to asi můj nejhezčí gól v kariéře, jsem strašně rád, že jsem ho dal v Brightonu a zároveň byl mým prvním v klubu,“ pochvaloval si Skalák, který na branku čekal od 13. února, kdy nastoupil v anglické druhé nejvyšší soutěži poprvé.

Skalák se v poslední době slušně rozehrál. Po zimním příchodu z Mladé Boleslavi pravidelně nastupuje, chystá branky a výraznou měrou přispívá k tomu, že Brighton bojuje na čele náročné soutěže.

„Když jsem před nároďákem hrál podruhé v základu, nahrál jsem na gól a vyhráli jsme. Odjel jsem na sraz a my jsme hned nato hráli těžký zápas s Burnley a trenér mi řekl, že mě nechá odpočívat. Další dvě těžká venkovní utkání jsem hrál, nahrával na góly a vyhrávali jsme, což mi pomohlo. Vyhráváme a není důvod to měnit,“ popsal svou aktuální situaci.

Nyní si užívá chvály za nádhernou trefu. „Jsem šťastný, že to takhle padlo. Říkal jsem si, že málo střílím a při většině akci buď nahraju, nebo centruju, tak jsem to zkusil. Zaplaťpánbůh, že mi to sedlo,“ vrátil se ke své parádní střele.

V Anglii sbíral do této chvíle plusové body za přesné nahrávky. „Po těch asistencích za mnou kluci chodili a dělali si srandu, kdy jim dám nějaké lekce, aby se to taky naučili. Myslím si, že teď budou další narážky, ale říkali, to byl neuvěřitelný gól,“ přiblížil reakce z kabiny.

Fungující kolektiv v Brightonu se Skalákovi náramně líbí. „Celkově musím říct, že spoluhráči jsou tady super, rozumíme si, je tu skvělá parta. Na začátku mi to pomohlo s adaptací, teď mi to prospívá. Je znát, že táhneme za jeden provaz, což je nutné, bez toho to nejde. Zbývají tři zápasy, všichni máme jeden cíl, který si přejeme splnit,“ nastínil.

Hlavním cíl Brightonu je jasný – postoupit do vysněné Premier League. V našlapané soutěži bude závěr velmi dramatický. Brighton má před sebou poslední tři utkání základní části soutěže, končí na hřišti aktuálního lídra z Middlesbrough. Skalákův klub je zatím třetí se stejným počtem bodů jako druhé Burnley. První dva celky postupují do Premier League přímo, mužstva od 3. do 6. místa čeká play off o jedno postupové místo.

„Víme, že když třikrát vyhrajeme, postoupíme. I když je jasné, že pokud se v posledním kole bude hrát o všechno, bude to asi velké. Zajímavé je, že to všichni tři máme ve svých rukou. Teď se soustředím na poslední tři zápasy. Věřím, že budou jen tři,“ uzavřel Skalák.

Rozhovor s Jiřím Skalákem si přečtěte ve čtvrtečním Sportu

Anthony Knockaert, Skalákův spoluhráč, 24 let, Francie
"Byl to neuvěřitelný gól, jeho první v klubu. Jsem si jistý, že si ho bude dlouho pamatovat. Jsem za něj velice šťastný, protože si ho opravdu zasloužil. Je to skvělý parťák."

Čelo II. anglické ligy

1. Middlesbrough 43 26 8 9 60:28 86
2. Burnley 43 23 15 5 67:35 84
--
3. Brighton 43 23 15 5 67:39 84
4. Hull 42 22 10 10 60:31 76
5. Derby 43 21 13 9 64:40 76
6. Sheffield Wednesday 43 18 16 9 61:42 70
--
7. Cardiff 43 16 16 11 53:46 64

Pozn.: První dva týmy postupují přímo, celky na 3.–6. místě hrají play off o jedno postupové místo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud