29. května 2016 • 18:23

Rashford si řekl o EURO, v United ho čeká balík. Ale nezazdí ho Mourinho?

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladík, který ohromuje fotbalový svět. Útočník Manchesteru United Marcus Rashford ve svých 18 letech nepřestává udivovat svými výkony. Hned v prvním zápase za A tým reprezentace Anglie se dokázal střelecky prosadit. Znovu tak potvrdil, že střílení gólů má prostě v povaze. Experti se však bojí, že angažování Josého Mourinha do United, by mohlo mít na jeho kariéru špatný vliv. 



Je mu teprve 18 let, ale při svých debutech, ať za Manchester United či anglickou reprezentaci, předvedl útočník Marscu Rashford unikátní výkony.

Při svém premiérové startu za první tým klubu z Manchesteru v Evropské lize se trefil hned z první střely na bránu. Stejný počin se mu povedl v ligovém utkání v Premier League. V zápase proti Arsenalu přidal ještě jednu branku a pokořil nejlepšího brankáře uplynulého ročníku Petra Čecha.

A do třetice všeho dobrého. Mladík svými výkony okouzlil i trenéra Albionu Roye Hodgsona, který mu dal šanci v širší nominaci na EURO. První start za seniorskou reprezentaci si talentovaný útočník odbyl proti Austrálii. Uběhly tři minuty a Rashford skóroval. Světe div se, bylo to znovu z jeho první střely.

2673345:gallery:true:true

To svědčí o jeho nesporných střeleckých kvalitách, které ukázal na všech možných frontách. A i když ještě nedávno se na Ostrovech spekulovalo, zda by účast na EURO nepoškodila jeho vývýoj, nyní si ho fanoušci a odborníci na turnaji ve Francii doslova přejí.

„Bude velmi obtížné nenominovat Rashforda po jeho výkonu proti Austrálii. Kdybych si myslel, že na EURO nemá, nebral bych ho ani do širší nominace,“ prohlásil na adresu útočníka po vydařeném debutu trenér Hodgson.

Právě na EURO by mohl zvednout svou tržní hodnotu. Představitelé United proto na nic nečekali a nabídli "školákovi" lukrativní smlouvu. Podle anglických médií by si měl angažmá v United prodloužit minimálně o 4 roky. Smlouva mu přinese královské kapesné. Hvězdný mladíček, který za sebou ještě nemá maturitu, bude pobírat 20 tisíc liber týdně, v přepočtu 700 tisíc korun.

Jaké plány s ním má Mourinho?

Na rozdíl od Rashforda, United v takové euforii nebyli.  Tým se trápil. Hned po sezoně byl odvolán u fanoušků neoblíbený trenér Louis van Gaal. Na jeho místo byl angažován José Mourinho.

Ten většinou sází na hotové hráče, stačí si vzpomenout na kádr Interu Milán, s kterým sice v roce 2011 vyhrál Ligu mistrů, ale dodnes nedokázal vyřešit problém generační obměny.

O talentované mladíky v týmu „Rudých ďáblů“ včetně Rashforda má strach i bývalý nizozemský reprezentant Ronald de Boer. „Mourinho je tím manažerem, který potřebuje zkušené hráče, kteří mu pomůžou v praktikování jeho stylu. Pro mladé hráče to není dobré,“ varoval.

Už několik týdnů se spekuluje, že by za Mourinhem mohl zamířit hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic. To by byla pro Rashforda velmi tvrdá konkurence a do sestavy by se dostával jen velmi těžko.

Přesto si experti myslí, že právě 18letý mladík by měl být pro příští sezony důležitým členem kádru United a pomůže vrátit slavný klub zpátky na výsluní. „Potom, co předvedl Rashford v letošní sezoně, ho Mourinho nemůže prostě ignorovat,“ tvrdí legenda Arsenalu a expert televize Sky Sports Thierry Henry.

Vyslyší Mourinho tyto rady, nebo bude v klubu úřadovat „po svém“?

2612609:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud