3. června 2016 • 20:23

Přestup roku? Arsenal aktivoval Vardyho klauzuli, píší v Anglii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tenhle tah by pořádně rozvířil přestupové vody! Podle novináře respektovaného britského deníku The Guardian Stuarta Jamese se Arsenal rozhodl aktivovat přestupovou klauzuli, kterou má ve smlouvě útočník Leicesteru Jamie Vardy. Ta činí podle posledních informací 21 milionů liber (735 milionů korun). „Lišky“ jsou ale odhodlané o svůj klenot bojovat. Konečné slovo ovšem bude mít díky klauzuli Vardy.



O tom, že má Jamie Vardy ve smlouvě přestupovou klauzuli, se psalo už v minulých dnech. Vzhledem k výkonům, které útočník Leicesteru v minulé sezoně předváděl, navíc nejde o přehnaně vysokou sumu.

Dalo se očekávat, že částka lehce přesahující 700 milionů korun, nebude pro evropské velkokluby problém. Jako první se podle informací respektovaného britského deníku The Guardian ozval Arsenal.

Tento tah by dával logiku. Trenér londýnského klubu Arséne Wenger byl celou minulou sezonu kritizován za to, že nedokázal přivést do týmu hrotového útočníka. Pokud chce Arsenal zaútočit na titul, posilu do ofenzivy nutně potřebuje, protože se mu navíc na dlouhou dobu zranil Danny Welbeck.

Vardy by mohl do Arsenalu kromě gólů přinést i svou další důležitou vlastnost - neutuchající bojovnost. Právě proto Wengerův tým často ztrácel, platilo na něj vysoké nasazení a agresivní hra. V neposlední řadě by se Arsenalu určitě hodila i Vardyho rychlost, Olivier Giroud je totiž úplně jiným typem útočníka.

Mistrovský Leicester ale hodlá o svůj klenot bojovat. Konečné rozhodnutí totiž bude mít Jamie Vardy. Pokud on přestup odmítne, Arsenalu nebude nic platná ani aktivovaná přestupová klauzule.

Leicester by navíc Vardymu mohl podle informací The Guardian nabídnout vylepšený kontrakt. Přestože současnou smlouvu, která platí do roku 2019, podepsal teprve v zimě. Ale touha udržet klíčového útočníka je v klubu obrovská.

Fanoušci „Lišek“ se mohou upínat také na to, že Vardy je Leicesteru hodně vděčný. Právě díky osudovému klubu se z něj stal žádaný útočník, který jede na EURO. Na druhou stranu, ve svých devětadvaceti letech nemusí už podobnou šanci na velký přestup dostat...

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

TOP 5 gólů sezony v Premier League: Krajule Vardyho dělovka z dálky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud