2. července 2016 • 14:55

Mchitarjan přestoupil z Dortmundu do United, ti zaplatí víc než miliardu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United po příchodu Josého Mourinha řádně větrá klubovou kasu. Naposledy z ní "rudí ďáblové" vytáhli více než miliardu za arménského záložníka Henrika Mchitarjana, který byl dosud hráčem Dortmundu, druhého celku uplynulého orčníku bundesligy.



Arménský fotbalový záložník  odchází z Dortmundu do Manchesteru United, který za něj druhému týmu bundesligy zaplatí 42 milionů eur (zhruba 1,14 miliardy korun). Sedmadvacetiletý reprezentant, který měl s Borussií smlouvu ještě na nadcházející sezonu, se tak stal nejdražším hráčem v historii vestfálského klubu. Ještě nedávno přitom Dortmund o Mchitarjanově odchodu nechtěl ani slyšet.

Mchitarjan je už třetí oporou, bez které se Dortmund bude muset obejít. Už dříve odešli Mats Hummels do Bayernu Mnichov a Ilkay Gündogan do Manchesteru City.
United už po příchodu trenéra Josého Mourinha posílili švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic a obránce Eric Bailly z Pobřeží slonoviny. Spekuluje se i o přestupu Francouze Paula Pogby z Juventusu.

Mchitarjan přišel do Dortmundu v roce 2013 z Šachtaru Doněck za 27,5 milionu eur (zhruba 750 milionů korun). Během tří sezon odehrál šestinásobný nejlepší arménský hráč roku za Dortmund v lize 90 utkání, v nichž vstřelil 23 branek a dalších 36 připravil.

Útočník Aubameyang se raduje ze vstřelené branky s Mchitarjanem. Tohle je minulostí, Armén odchází do Manchesteru United.
Útočník Aubameyang se raduje ze vstřelené branky s Mchitarjanem. Tohle je minulostí, Armén odchází do Manchesteru United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud