21. února 2017 • 13:53

Wengera uchvátily maličké šatny Suttonu: Byly fantastické, sjednotí vás

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger vysekl po pondělní výhře 2:0 v osmifinále Anglického poháru nad týmem z páté ligy Suttonem soupeři velkou poklonu. Překvapilo ho, že amatérští hráči prakticky celý zápas vydrželi odehrát v tempu jako Premier League a zapůsobilo na něj i zázemí malého klubu.



"Musím říct, že mě překvapili rychlostí hry, ani na chvíli se nezastavili. Když to porovnám se situací před dvaceti lety, tak nyní jsou tyhle týmy na tom fyzicky dobře a dovedou hrát v tempu Premier League. V minulosti třeba v posledních 20 minutách zkolabovaly, ale tahle éra skončila," řekl Wenger.

Sutton figuruje až na sedmnácté příčce páté ligy a mezi ním a Arsenalem je v pyramidě anglických klubů rozdíl 105 míst. "Bylo úžasné, co předvedli. Nedá se říct, že bychom si zápas nějak užívali, museli jsme tvrdě pracovat, bylo to složité. Kdybychom přijeli v nějaké uvolněné náladě a nebyli jsme psychicky připraveni, mohli jsme klidně vypadnout. Soupeř byl skvěle organizovaný a ukázal velkou touhu," podotkl francouzský kouč.

Kabina domácích fotbalistů na stadionu Suttonu United
Kabina domácích fotbalistů na stadionu Suttonu United

Volno od něj dostal gólman Petr Čech, nenastoupil ani pětačtyřicetiletý a 130 kilogramů vážící hrající trenér brankářů Suttonu Wayne Shaw. Náladu mu to ale zjevně příliš nepokazilo, o přestávce se zastavil za fanoušky v baru a v závěru zápasu dokonce stihl na lavičce svačinu.

Wenger byl nadšený i ze zázemí skromného domácího klubu, uchvátily ho malé kabiny. "Pocházím z klubu, který je ještě menší, takže mi to připomnělo dětství," usmál se sedmašedesátiletý trenér. "Šatny byly z mého pohledu fantastické. Čím blíže jste, tím více jste sjednoceni, když pak jdete na hřiště. Když jste od sebe v šatně příliš daleko, není to tak dobré. Já preferuji být více pohromadě," dodal Wenger.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud