18. května 2017 • 20:30

Mourinho už kašle na ligu: Snad mě nezabijete a soupeř bude hodný

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle Josého Mourinha nepamatujeme. Portugalský kouč Manchesteru United úplně vypustil závěr Premier League a v nastoleném trendu bude pokračovat. Vadí mu, že musí hrát utkání s Crystal Palace v neděli. Vše totiž soustředí na středeční finále Evropské ligy. „Až uvidíte v neděli naší sestavu, snad mě nezabijete,“ ušklíbl se Mourinho.



0:0, 1:1, 0:2, 1:2, 0:0. To jsou poslední výsledky Manchesteru United v Premier League. Velká bída. Přesto má tým Josého Mourinha jistou šestou příčku a v neděli tak bude hrát proti Crystal Palace pouze o čest.

Premier League má v neděli od 16:00 tradičně naplánované kompletní kolo. Mourinho ale požadoval pro United výjimku. Ve středu totiž hraje jeho tým finále Evropské ligy. „Všude jinde ve světě bychom hráli v sobotu,“ stěžoval si po remíze na Southamptonu.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Manchester United 0:0. Romero chytil penaltu
Video se připravuje ...

Portugalský kouč se tak k zápasu s Crystal Palace postaví po svém. Už potvrdil, že nasadí minimálně pět nezkušených mladíků. „Doufám, že je fanoušci podpoří. A také věřím, že Sam Allardyce ukáže, že je dobrým kamarádem a nebude tým hnát,“ řekl.

„Řekněte Zahovi, ať trochu zpomalí a Bentekeho nechte doma. Doufám, že na nás budou hodní,“ dodal Mourinho na adresu útočníků Crystal Palace. Ne, tohle není příliš důstojné zakončení Premier League od United.

Klíčové finále

Manchester United každopádně všechno směřuje k finále Evropské ligy. To pro něj bude velmi důležité také z finančního hlediska. Triumf a s tím spojený postup do základní skupiny Ligy mistrů je totiž klíčový pro tým, fanoušky i sponzory.

Například smlouva s Adidasem, který je hlavním sponzorem United, na účast v pohárových soutěžích myslí. Pokud budou hrát „rudí ďáblové“ v příští sezoně Ligu mistrů, dostanou od sponzora 70 milionů liber. Pokud by ale byli jen v Evropské lize, bude to hned o 21 milionů liber méně!

„Liga mistrů je pro nás nesmírně důležitá,“ potvrdil finanční ředitel United Cliff Baty. „Na druhou stranu ale nejsme na penězích z Ligy mistrů závislí. Jsme zajištění a zvládneme to bez potíží i s Evropskou ligou,“ dodal.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Manchester United 2:1. Vítězná rozlučka s White Hart Lane
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 2:0. Domácí s bezchybným Čechem zabojovali o LM
Video se připravuje ...

Zklamaný Daley Blind z Manchesteru United při prohře na Tottenhamu
Zklamaný Daley Blind z Manchesteru United při prohře na Tottenhamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud