19. července 2017 • 21:38

Kalas zpátky v Chelsea. Mistr ho vzal do Číny, může hrát proti gigantům

Autor: pj, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaká bude fotbalová budoucnost Tomáše Kalase? Nejbližší zůstane spojená s Chelsea. Český obránce se totiž vešel do kádru anglického mistra, který vyrazil na předsezonní turné do Číny. Na něm si může zahrát proti dalším gigantům: v Pekingu i proti Arsenalu s Petrem Čechem, v plánu jsou také zápasy s Bayernem Mnichov a Interem Milán.



Kalas strávil uplynulou sezonu na hostování ve druholigovém Fulhamu, s nímž se probojoval do play off o postup do Premier League. Ještě nedávno britská média viděla permanentní odchod českého reprezentanta z Chelsea do jiného působiště jako hotovou věc. Velký zájem o jeho služby projevil například Hull City, ale i další anglické kluby. Nyní se hovoří o tom, že by naopak mohl prodloužit stávající kontrakt v Chelsea a opět odejít na hostování.

 

Trenér Antonio Conte se rozhodl, že chce mít Kalase na zahájení letní přípravy. A na rozdíl od hvězdné dvojice Diega Costy a Nemanji Matiče, která řeší přestup do jiného klubu, vzal obránce také na herní kemp do Číny. Fotografii z paluby letadla zveřejnil na Twitteru útočník Michy Batshuyai. Kalas se na ní usmívá po boku prvotřídních hvězd Thibauta Cortoise, Davida Luize a Ceska Fábregase.

V přípravě už dostal šanci obléknout dres "blues" ve druhém poločase úvodního přípravného zápasu proti Fulhamu (8:2).

Co bude dál? "Náš i Tomášův záměr je, že v následující sezoně by chtěl odehrát co nejvíc zápasů ve druhé lize. Otázka jen je, jestli zůstane ve Fulhamu, jsou na něj zájemci a může si vybírat,“ řekl v nedávném rozhovoru pro deník Sport Kalasův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

V Chelsea už stihl zazářit během fyzických testů. "On měl druhý nejlepší odraz, první byl Francouz Zouma. Premier League tohle vyžaduje, tam hrajete proti terminátorům," podotkl Kolář.

Fotbalisté Chelsea vyrazili do Číny, na palubě letadla nechyběl Tomáš Kalas (úplně vlevo)
Fotbalisté Chelsea vyrazili do Číny, na palubě letadla nechyběl Tomáš Kalas (úplně vlevo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud