10. září 2017 • 04:05

Maného kopačka vzbudila vášně. Klopp i experti s červenou nesouhlasí

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to hrůzostrašně. Liverpoolský útočník Sadio Mané si ve 37. minutě utkání 4. kola Premier League na hřišti Manchesteru City (5:0) nabíhal za soupeřovu obranu na dlouhý míč. Proti němu se vydal brankář Ederson. Bum! Prásk! Maného kopačka trefila soupeře přímo do obličeje. Senegalský reprezentant byl hned vyloučen. Podle trenéra Kloppa i většiny dalších expertů se tak ale nemělo stát.



Zákrok vyvolal vášně a rozporuplné reakce. Na Ostrovech se po sobotním zápase mezi Manchesterem City a Liverpoolem nemluvilo ani tak o výprasku 5:0, ale především o Maného zákroku.

„Nemyslím si, že to bylo na vyloučení, Sadio brankáře neviděl. Je to nešťastná nehoda. Gólman vybíhá, vy chcete jít pro balon. Zápas to zásadně ovlivnilo,“ řekl televizní stanici Sky Sports naštvaný liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Sadio Mané z Liverpoolu utkání za svůj brutální kop proti brankáři viděl červenou kartu
Sadio Mané z Liverpoolu utkání za svůj brutální kop proti brankáři viděl červenou kartu

Jeho protějšek Pep Guardiola situaci komentovat příliš nechtěl. „Mané ho neviděl, díval se na míč, ale ten náraz byl obrovský. Nevím, zda to byla červená karta,“ řekl trochu tajemně. Zároveň zmínil, že brankář neutrpěl žádná větší zranění. „Doktor říkal, že nemá nic zlomeného,“ dodal bývalý kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

Že se nemělo červenat, si myslí také Gary Neville s Thierrym Henrym, kteří zápas komentovali. „Byla to jedna ze situací, o kterých si myslím, že nebylo potřeba dávat červenou kartu. Kolikrát v sezoně vidíte zákrok vysokou nohou, kterou hráč trefí protihráče do hlavy? Měli byste dostat žlutou kartu, jen zřídka červenou,“ nechal se slyšet Neville.

Bývalý francouzský kanonýr Henry zase přinesl zajímavý pohled na to, že rozhodčí často vylučují až podle následků zákroku. „Pro brankáře to (vyběhnutí) bylo 50 na 50. Rozhodčí pak viděl brankáře na zemi a to někdy může hrát na vaší mysl. Mám dát červenou hned nebo počkat až uvidím, co se stalo s brankářem?“

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 5:0
Video se připravuje ...

Jamie Carragher, ještě nedávno hráč Liverpoolu, s nimi ovšem nesouhlasí. „Je to červená karta. Lidé budou říkat, že měl Mané oči na míči, ale na tom nezáleží. Nechtěl ho zasáhnout, ale když máte nohu tak vysoko, dostanete červenou kartu. Jon Moss (rozhodčí) to vyřešil správně.“

Samotný brankář sice byl odnesen ze hřiště na nosítkách a v dalším průběhu zápasu nepokračoval, žádné větší zranění ho ale naštěstí nepostihlo. V závěru utkání se už usmíval u domácí střídačky. „Děkuju všem za zprávy, jsem v pohodě. Bylo to děsivé,“ napsal Ederson krátce po utkání na svém Instagramu.

Mané se mu omluvil rovněž přes sociální síť. „Přeji Edersonovi rychlé uzdravení. Moc mě mrzí, že se zranil během naší kolize a že nemohl kvůli tomu dohrát zápas. Modlím se, aby se rychle uzdravil a znovu hrál,“ napsal na Facebooku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud