11. září 2017 • 18:30

Vydra bydlel u Štěpánka, pomohl mu i Nedvěd: Je to vzor, dal mi dobré rady

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelec je zpátky! Matěj Vydra vlétl do sezony jako uragán, svými trefami táhne Derby County a naposledy zářil o víkendu, kdy dvěma krásnými góly srazil Hull (5:0). „Trenér mi věří, ví, kam patřím, a profitujeme z toho – tým i já sám,“ těší člena širšího kádru reprezentace. Na jeho střeleckou pohodu nemá podíl jen trenér, ale také letní příprava v USA po boku tenisty Radka Štěpánka a legendárního Pavla Nedvěda.



Derby County chce zpět do Premier League, kde chybí od podzimu 2008. I proto si před rokem za klubovou rekordní částku (přes 300 milionů korun) pořídilo střelce Matěje Vydru z Watfordu.

Právě jeho góly mají účastníkovi druhé nejvyšší soutěže pomoci zpět mezi elitu a český útočník svou roli zatím plní na jedničku. Po sedmi soutěžních zápasech má na kontě tři ligové trefy a jednu postupovou v poháru.

„Hraju na postu podhrota nebo desítku, což je post, který mi sedí. Trenér mě nestaví úplně na hrot,“ pochvaluje si Matěj Vydra v rozhovoru pro Chovanec Sport Agency, která hráče zastupuje. Naposledy prokázal své střelecké kvality v utkání 6. kola proti Hullu.

Tým, který ještě v uplynulé sezoně hrál Premier League, načal parádní trefou z přímého kopu a o chvíli později mu přidal druhý zásah. Exekuci přímého kopu si musel u svých parťáků prosadit, ale míč si vybojoval a důvěru splatil nejlepším možným způsobem – gólem.

VIDEO | Touto parádní trefou z přímého kopu zazářil Vydra proti Hullu

„Věřím si. Trestné kopy i penalty trénuji, tak jsem to chtěl vzít na sebe. Brankář si udělal dlouhou zeď, pohnul se za ní a já mu to dal na zadní tyč. Krásný gól a hlavně důležitý,“ těší českého střelce. I jeho druhá trefa stála za to, když dělovkou usměrnil míč do sítě po přihrávce Davida Nugenta.

„Nesobecky mi dal zpětnou přihrávku a já to s přehledem proměnil. Stadion bouřil, nás to uklidnilo a měli jsme i další šance.“ Nechybělo mnoho a Matěj Vydra mohl zkompletovat čistý hattrick. „Měl jsem ještě další střelu, jenže brankář ji se štěstím vyrazil na roh. Alespoň z něj padl třetí gól.“

Derby County nakonec zvítězilo 5:0 a i díky svému střelci je zatím sedmé. Před reprezentační přestávkou sice padlo 1:3 na hřišti Sheffieldu United, ale předtím v Carabao Cupu vybojovalo díky penaltové trefě Matěje Vydry postup přes Grimsby Town a ve třetím kole skolil chotěbořský rodák i Preston.

VIDEO | I druhá Vydrova trefa proti Hullu stála za to!

Pomohla i příprava v USA

Na střelecké pohodě i fyzické síle však mají podíl i další lidé a Matěj Vydra to netají. Během letní přestávky se připravoval na Floridě. „Pozval mě Radek Štěpánek , který trénuje s mým osobním trenérem Markem Všetíčkem už roky. Mohl jsem u něj bydlet a trénovat v akademii IMG.“

Do české skupinky se navíc připojil další cenný host. „Poznal jsem osobně Pavla Nedvěda , který s námi některé dny trénoval. Měl jsem možnost vidět a slyšet, jak trénoval a co dělá ještě dnes. Klobouk dolů před ním, co dokázal a jaký je to člověk. Dal mi dobré rady, vždyť je to taky nejlepší hráč české historie. Moc mi pomohl a povzbudil mě do další práce,“ těší českého legionáře.

Kdo jeho statistiky sleduje, ten se možná zarazí, proč chyběl mladý střelec v české reprezentaci pro kvalifikační zápasy s Německem a v Severním Irsku. Pokud ale bude pokračovat, národní dres mu v budoucnu těžko uteče.

„Marek Všetíček říká, že jsem připravený na 80 procent. Nezapomínám, že je to teprve začátek sezony, ale snad budu úspěšně pokračovat i dál,“ věří bývalý útočník Udinese, Brugg, Watfordu, West Bromwiche nebo Readingu. 

Na formě Matěje Vydry má podíl i letní příprava v USA s Pavlem Nedvědem a Radkem Štepánkem
Na formě Matěje Vydry má podíl i letní příprava v USA s Pavlem Nedvědem a Radkem Štepánkem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud