3. prosince 2017 • 16:04

Bony po roce skóroval v lize. Kouč soupeře, který ho dřív dusil, teď chválil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co s ním je? Kde se ztratil? Útočník Swansea Wilfried Bony se připomněl fanouškům a konečně prolomil svůj více než rok trvající střelecký půst. Bylo v tom trochu ironie. Bývalý hráč Sparty se trefil na hřišti Stoke, v jehož dresu se protrápil minulou sezonou. Domácí však ještě v průběhu prvního poločasu skóre otočili a zvítězili 2:1. Swansea se tak po 15. kole Premier League nachází na posledním 20. místě s pouhými devíti získanými body.



V poslední době Bony často slýchával oprávněnou kritiku ze všech stran. Že je líný, nehraje se zaujetím. Velký sešup pro hráče, který byl vůbec nejlepším střelcem v Premier League během kalendářního roku 2014.

Po domácí bezbrankové remíze s Bournemouthem slíbil prolomení své extrémně dlouhé série bez gólu a svůj slib dokázal už po týdnu splnit. Na středeční zápas na hřišti Chelsea si dokonce připravoval speciální gólovou oslavu, tu však vzhledem k prohře 0:1 nemohl ukázat.

Dočkal se proti Stoke. když si ve třetí minutě naběhl na centr Olssona z levé strany a z voleje nedal Butlandovi šanci. "Od nás to byl nejhorší možný start a musíme uznat, že šlo o skvělou trefu od Wilfiho," pochválil soupeřova hráče trenér Stoke Mark Hughes. Ten ho ještě v době, kdy byl jeho svěřencem, dusil a nedával mu moc příležitostí.

I přes dobrý úvod však Swansea vedení neudržela ni do poločasu. Ve 36. minutě srovnal Xherdan Shaqiri a čtyři minuty nato skóre otočil Mame Biram Diouf. Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, a Swansea tak znovu padla.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Swansea 2:1. Bony se trefil v lize po víc než roce
Video se připravuje ...

Přestože se týmu nedaří, Bonymu se možná konečně blýská na lepší časy. Potřetí v řadě odehrál celých 90 minut a evidentně se těší důvěře trenéra Clementa, neboť všechny tři zápasy odehrál s kapitánskou páskou.

Jaký rozdíl oproti minulé sezoně, kdy hostoval v dresu Stoke! Tehdy totiž nastoupil jen do deseti ligových zápasů a prosadil se paradoxně pouze proti současnému zaměstnavateli, kterému 31. října 2016 vstřelil hned dvě branky. Od té chvíle však naskočil do pouhých tří zápasů a od poloviny února strávil všechny zápasy jen na tribuně.

Přestože má Wilfried Bony na svém kontě za svůj staronový tým teprve jeden gól, zdá se, že nejtěžší úsek své kariéry už má za sebou. Začal tak Swansea splácet přestupovou částku přesahující 330 milionů korun, za kterou v létě přestoupil z Manchesteru City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud