22. prosince 2017 • 09:50

Guardiola objímal Brava, ten se mračil. Nemám k němu co říct, tvrdí gólman

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na postup se pořádně nadřeli. Byť byli v úterním čtvrtfinále Carabao Cupu proti Leicesteru favority, nakonec svého soupeře po remíze 1:1 fotbalisté Manchesteru City zdolali až na penalty 4:3. Po utkání se všichni hráči rozeběhli za gólmanem Claudiem Bravem, jenž vítězství v rozstřelu vychytal. Radovat se šel i kouč Pep Guardiola, s tím ale chilský brankář emoce sdílet nechtěl...



Byl hrdinou okamžiku. V penaltovém rozstřelu, jenž rozhodoval o postupujícím do semifinále anglického Ligového poháru, vytáhl dva parádní zákroky. Poradil si s pokusy obou tahounů Leicesteru – jak Rijáda Mahreze, tak Jamieho Vardyho .

Bravo se v aktuální sezoně musel smířit s pozicí gólmana číslo 2, neboť v Premier League a evropských pohárech dostává mezi tyčemi přednost Brazilec Ederson. Ve čtvrtfinále méně významného poháru tak měl jednu z mála možností ukázat divákům i Guardiolovi své kvality.

A rozhodně nezklamal – během 120 minut hry inkasoval jen z pokutového kopu v závěru druhého poločasu, v rozstřelu si už na něj ale předtím úspěšný exekutor Vardy, ani jeho kolega Mahrez nepřišli. Jak už to bývá, po úspěšně zlikvidované penaltě se za gólmanem rozeběhli jeho spoluhráči z pole.

S těmi se vysmátý Bravo radoval, když ho ale zezadu objal nadšený Guardiola, ztuhl brankáři City úsměv na rtech. Jeho více než výmluvná reakce tak jasně ukázala, že s úspěšným trenérem, jenž ho přitom do Manchesteru před rokem přivedl, nemá zrovna nejlepší vztahy.

To ostatně potvrdil i rozhovor, který Bravo po zápase absolvoval.  „Je to, jak to je,“ krčil gólman rameny při dotazu na Guardiolovo vřelé objetí. „Byl rád za dvě penalty, které jsem chytil, čímž jsem pomohl týmu. Jinak ale není, co víc bych k tomu řekl,“ odpověděl stroze zkušený brankář.

Byť o výsadní pozici v Citizens přišel, odchod z Anglie zatím čtyřiatřicetiletý gólman nechystá.  „Život není jen o fotbale. Mám rodinu, která se v Manchesteru usadila, ať už hraju, nebo ne. Musím být v klidu a trpělivý. Ve svém věku se nebudu rozčilovat, v životě je spousta důležitějších věcí, než fotbal.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud