Jakub Dvořák
23. prosince 2017 • 13:04

Ve Zlíně nechytal, teď míří Holý do Premier League. Zájem je, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lednu opustil Zlín, kde nechytal, nyní 26letý brankář Tomáš Holý míří ze třetí anglické ligy do Premier League. Ne, to není vánoční vtip. Kolem hradeckého odchovance krouží Crystal Palace. Údajně si jej v klubu přidali na lednový seznam posil. „V současné chvíli mohu potvrdit, že evidujeme zájem klubů z vyšší soutěže, které se na něj jezdí pravidelně dívat. Jedná se o účastníky Championship ale i o dva kluby z Premier League,“ sdělil iSport.cz Holého manažer David Balda z agentury World in Motion.



Českou nejvyšší soutěž opustil tak trochu nenápadně. Ještě v ročníku 2015/16 dělal Fastavu jedničku, ale postupem času o toto postavení přišel. V lednu se tak rozhodl pro zcela zásadní krok. Opustit Česko a zamířit do Anglie. Do třetiligového Gillinghamu.

Mnozí se jeho kroku divili, ale nyní má rodák z Rychnova nad Kněžnou před sebou životní šanci. Zájem o jeho služby jeví týmy z Premier League i Championship. Britský deník Daily Mail dokonce vyslovuje jméno Crystal Palace, kde tento post potřebují posílit.

Holý upoutal svými zajímavými čísly. Ačkoliv Gillingham momentálně působí na 17. místě tabulky a bojuje spíš o záchranu, český brankář je podle statistik jedním z nejlepších v nižších soutěžích. Pokud srovnáte brankáře z League One a Championship, což dělá přes 60 konkurentů, je druhý v počtu úspěšných zákroků. Navíc na něj šlo nejvíce střel ze všech. A díky své výšce 206 cm kraluje ve vzduchu. K tomu všemu přidal v 21 duelech šest čistých kont.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý škádlil kotel Baníku, ten rozjel peklo
Video se připravuje ...

„Tomáš si pozornost lepších klubů jistě zaslouží. Mluví za něj výkony,“ říká jeho agent David Balda. Kromě nich si jej však na Ostrovech cení i díky jeho mentalitě. „V klubu zažil již čtyři trenéry a u všech byl jedničkou. Mentální odolnost mu nechybí,“ dodává.

Angličané spojují Holého se třemi kluby. Prvním je Crystal Palace z Premier League, které v současnosti trénuje bývalý reprezentační kouč Albionu Roy Hodgson. Zbylé dva celky jsou ze druhé ligy Derby County, kd působí další Čech Matěj Vydra, a Bristol. Oba však mají postupové ambice do elitní soutěže.

„Mohu potvrdit, že evidujeme zájem klubů z Championship ale i dvou klubů z Premier League. Jezdí se na něho dlouhodobě dívat,“ říká Balda.

V Česku Holý začal chytat v mládežnických týmech Hradce Králové, odkud si jej vytáhla pražská Sparta. Postupně hostoval ve Vlašimi, na Žižkově. Nejvyšší soutěž okusil až ve Zlíně, kde v sezoně 15/16 působil jako jednička, ale po několika zaváháních jeho pozice oslabila a klub si našel jiného brankáře.

Mladá Boleslav - Zlín: Takový vlastňák jste neviděli, Holý si dal gól na 5:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud