9. ledna 2018 • 21:05

Expert si znepřátelil Liverpool. Rýpl si do fandy o berlích i do posily

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Danny Murphy dostatečně štval fanoušky Evertonu už na přelomu tisíciletí, když oblékal dres úhlavního rivala, Liverpoolu. Teď je poškádlil znovu, tentokrát už z postu experta ve studiu BBC. Rýpl si totiž do fanouška modrého týmu, který došel na stadion při pátečním pohárovém derby o berlích, místo toho, aby seděl doma. Přiznivci jeho bývalého týmu, Liverpoolu, mu ale tentokrát nepomůžou - v těch zase začala vařit krev po Murphyho komentářích o Nabym Keitovi, který se má do města Beatles přesunout v létě.



Everton s Liverpoolem vypadl, prohrál 1:2, jedinou radost si tak mohl užít při gólu Gylfiho Sigurdssona. A byl to takový výbuch emocí, že při něm fanoušek Toffees Graeme Tootle zapomněl na svoje zdravotní indispozice a slavil tím, že mával berlemi nad hlavou.

Vtipný moment nezůstal ve studiu BBC bez povšimnutí, a čtyřicetiletý Danny Murphy přidal ironickou poznámku. "Tak ho chytli, ten už peníze za nemocenskou nedostane," řekl bývalý záložník Liverpoolu, který velký kus kariéry spojil i s Fulhamem.

Jak sám Tootle přiznal, kvůli Murphyho televizní hlášce možná od svého zaměstnavatele skutečně nic nedostane. Fanoušci Evertonu se postavili za svého kolegu, někteří dokonce požadují, aby stanice BBC ne zrovna oblíbeného experta propustila.

Čekáte, že se za Murphyho postavili alespoň fanoušci "jeho" Liverpoolu? Kdepak, ty si holohlavý tvrďák znepřátelil jen pár dní poté, když se účastnil pořadu The Debate na stanici Sky Sports. Nepozdává se mu totiž Naby Keita, záložník Lipska, který přijde na Anfield Road v létě za částku 66,4 milionů liber (téměř 2 miliardy korun).

"Liverpool bude mít po odchodu Philippeho Coutinha v záloze velkou mezeru. Z toho, co jsem s ním viděl, si nejsem jistý, jestli ji Keita zaplní," prohlásil Murphy. "Je to profesionál, odvádí dobře svou práci. Ale není dost kreativní na to, aby s ním Liverpool bojoval o titul či Ligu mistrů. Není jako Steven Gerrard, Graeme Souness, Xabi Alonso, nebo Javier Mascherano," dodal.

Tahle slova nenechala fandy Reds chladnými. "Viděl ho vůbec někdy hrát?" ptal se jeden z nich na Twitteru. "Kreativní jako Mascherano. No, dobře," neodpustil si další ironickou poznámku k tomu, že Murphy považuje Javiera Mascherana, hráče s čistě defenzivními povinnostmi, za tvůrce hry.

Bývalému záložníkovi se tak povedl nevídaný kousek. Znepřátelit si úplně celé město Liverpool během pouhých pár dní a několika vět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud