11. ledna 2018 • 11:01

Wenger vedl Arsenal z tribuny, nadával na Moratu. Legendě vadí jeho nedůraz

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za sebou nemohl Arséne Wenger, potrestaný za kritiku rozhodčích, vést Arsenal z lavičky a musel se spokojit jen s místem na tribuně. První zápas semifinále ligového poháru proti Chelsea (0:0) ale nepřišel jen odsedět, naopak jej pořádně prožíval. 



Osmašedesátiletý stratég přijal nabídku novinářů ze čtvrteční tiskové konference a neusadil se mezi fanoušky. Místo toho vzal místo na tribuně určené pro tisk. Usadil se přímo nad tunel, kterým hráči přichází na hřiště, a společnost mu dělal jeho asistent a bývalá jednička jeho týmu, Jens Lehmann.

Nejedna kamera a fotoaparát se rozhodla upozadit dění na hřišti a věnovat se právě reakcím Wengera. A bylo se na co dívat, s 68letým Francouzem šili všichni čerti. Když přišlo rozhodnutí sudího, se kterým nesouhlasil, nebo špatně umístěná přihrávka jednoho z jeho svěřenců, nedokázal sedět v klidu, slovní průpovídky si ale většinou odpustil.

Jedinou výjimku zachytili angličtí kolegové, kteří kolem Wengera seděli, ve chvíli, kdy se útočník Chelsea Álvaro Morata poroučel k zemi. "Pokaždé, když Morata spadne, je z toho zk**vený přímák," měl si podle nejbližších přísedících mumlat kouč "kanonýrů."

Ani výkon jeho svěřenců, ani výsledek 0:0 mu nemohl dělat radost. Pozitivem ale mohlo být to, že konečně našel správné místo, kde má při podobných trestech sedět. Když se minule z tribuny pro fanoušky vydal do šatny Arsenalu, aby svým svěřencům udělil pokyny, přišel o dobrých pět minut zápasu. Z press tribuny mu cesta zabrala sotva 30 sekund.

Místo trestu základ

Ani mezi novináři Wenger neunikl kritice. Ta tentokrát přišla od jeho bývalého svěřence a druhého nejlepšího střelce Arsenalu, Iana Wrighta. Tomu zůstával rozum stát nad jedním z hráčů, které francouzský kouč postavil do základní sestavy.

V útočném trojlístku Gunners totiž operoval Alex Iwobi, mladý nigerijský talent. Ten byl anglickými médii hojně kritizován za to, že před nepovedeným zápasem FA Cupu s Nottinghamem (2:4) slavil do tří do rána na večírku plném alkoholu. O všem svědčí několik videí.

Wenger slíbil, že pokud se skutečně prokáže, že Iwobi poruší životosprávu, bude potrestán. Místo toho jej znovu nominoval do základní jedenáctky. 

"Je nepřípustné, aby tohle udělal mladý hráč v době, kdy Arsenal neprochází dobrým obdobím a zkušení hráči chtějí odejít. Arséne se k tomu měl postavit lépe, být důraznější," stál si za svým Wright. "Vypadá to, že Arsenal ztrácí kontrolu. Lidé se nám smějí, hráči tu nechtějí zůstat. Klub musí zjistit, o co přichází," dodal bývalý kanonýr.

Situace londýnského celku skutečně není růžová. Tým z Emirates vypadl z FA Cupu už ve 4. kole, v lize je až šestý, jednou z mála příležitostí na úspěch je právě Carabao Cup. V něm ale nejprve musí zvládnout druhý zápas s Chelsea.

Arséne Wenger strávil středeční zápas s Chelsea na tribuně
Arséne Wenger strávil středeční zápas s Chelsea na tribuně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud