Jakub Dvořák
2. února 2018 • 10:40

Pogba terčem kritiky: Chce být akční hrdina. Ať ho Mourinho posadí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho má problém. Chtěl by, aby jeho Manchester United patřil v Anglii k tomu nejlepšímu, ale aby se dostal na samý vrchol, pokaždé tomu něco chybí. V aktuální sezoně je to například zvládání velkých zápasů. Středeční bitva s Tottenhamem (0:2) byla pro "Ďábly" noční můrou a experti na Ostrovech rozebírají věci, které v sestavě United nefungují. Jako například využití rekordního posily Paula Pogby, který by měl být tahounem týmu.



Nedá se označit za flop, ale také nelze považovat za výbornou posilu. Přínos Paula Pogby pro Manchester United je dosti zpochybnitelný. Výkony francouzského záložníka nejsou konzistentní a na Ostrovech už padají komentáře, že by neuškodilo, kdyby jej Mourinho čas od času zařadil mezi náhradníky.

Myslí si to i fotbalový internacionál a expert The Times Tony Cascarino. Podle něho Pogba rozhodně nevypadá jako hráč za 90 milionů liber (2,6 miliardy korun). „Doufal jsem, že po jeho první sezoně se ukáže, ale proti Tottenhamu byl zcela mimo hru,“ napsal Cascarino ve svém komentáři.

Často působil ve špatném prostoru, nechával Nemanju Matiče osamoceného a zcela zbytečně se hnal za hráči Spurs. „Hrál si na akčního hrdinu, ale kdyby raději zůstal u jistoty a neriskování, udělal by pro svůj mnohem víc,“ všiml si irský expert. „Takhle moderní záložník nevypadá,“ přisadil si.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Manchester United 2:0. Domácí skórovali už po 11 sekundách
Video se připravuje ...

A zavzpomínal na EURO 2016, kde jej trenér Francie Didier Deschamps v prvním utkání kvůli neefektivnosti v jeho systému stáhl předčasně ze hry a v následujícím duelu nastoupil až do druhého poločasu. Od té chvíle však na turnaji nevynechal ani minutu. A právě podobnou strategii by mohl zvolit i Mourinho. Ostatně už se mu to v United několikrát osvědčilo. Anhtony Martial a Luke Shaw by mohli vyprávět.

Co se však Pogbovi daří, je sbírat asistence. V lize jich má už devět a je na třetím místě za Leroyem Saném a Kevinem de Bruynem, ale sbírá je často proti průměrným až podprůměrným celkům.

Ačkoliv Mourinho o něm mluví jako o budoucím kapitánovi „Rudých ďáblů“, Cascarino si to nemyslí. Už kvůli jeho přístupu. Přirozený lídr s autoritou je přesně to, co United údajně chybí.

„Roy Keane, Bryan Robson, ti by se o borce za 90 milionů liber, který si neplní základní povinnosti, rozhodně postarali,“ dává za příklad dvě legendy z Old Trafford.

Zároveň však poukazuje na fakt, že ideál muže s páskou na levé paži jako byli Keane, John Terry a Steven Gerrard, pomalu vychází z módy, ale například United přesně tako typ schází.

Zklamaný útočník Manchesteru United Alexis Sánchez po prohře s Tottenhamem
Zklamaný útočník Manchesteru United Alexis Sánchez po prohře s Tottenhamem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud