9. dubna 2018 • 07:40

SESTŘIHY: United obrali v derby City, titul se odkládá. Arsenal přehrál Southampton

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastický fotbal! Manchester United porazil v derby lídra anglické fotbalové ligy City 3:2, i když v poločase prohrával 0:2. K obratu zavelel dvěma góly Paul Pogba. Derby mezi Evertonem a Liverpoolem skončilo bez branek. "Reds" neprohráli s městským rivalem ve všech soutěžích rekordních 17 zápasů v řadě. Tottenham vyhrál v lize popáté za sebou, tentokrát ve Stoke 2:1. Arsenal porazil ve 33. kole anglické ligy Southampton 3:2 a stal se prvním týmem v soutěži, který vyhrál 150 utkání na dvou různých stadionech. Nejprve se jim to povedlo v Highbury a nyní na Emirates. Brankář Petr Čech odchytal v dresu "Kanonýrů" 100. zápas v Premier League.



Manchester City - Manchester United

Branky: 25. Kompany, 30. Gündogan - 53. a 55. Pogba, 69. Smalling

Domácí "Citizens" od začátku zápasu určovali tempo hry, United poprvé od října 2015 nevystřelili v průběhu prvního poločasu na branku. Domácí šli do vedení v 25. minutě po prudké hlavičce kapitána Kompanyho. O šest minut později zvýšil Gündogan, jenž se elegantně obtočil ve vápně kolem Matiče a poslal míč k tyči. Následně dvakrát sám před De Geou selhal Sterling.

Po změně stran se hra vyrovnala, přesto mohl navýšit vedení City opět Gündogan, který trefil spojnici břevna a tyče. Místo toho udeřil na druhé straně Pogba - v 53. minutě prostřelil Eduarda po šikovném Herrerově přiťuknutí hrudí a o dvě minuty později po Sánchezově centru vyrovnal hlavou na 2:2.

Vítězný gól vstřelil v 69. minutě znovu hlavou a po další Sánchézově asistenci stoper Smalling. "Citizens" mohli vyrovnat v nervózním závěru - rozhodčí rozdal celkově devět žlutých karet - ale Agüera fantasticky vychytal De Gea. Sterling po následném rohu trefil jen další tyč.

"Rudí ďáblové" překazili městskému rivalovi oslavu titulu a stáhli jeho náskok na 13 bodů. Trenér Pep Guardiola poprvé v kariéře inkasoval se svým týmem dvakrát za sebou v soutěžním utkání tři góly. Fotbalisté City poprvé od roku 2008 prohráli ligové utkání, v němž vedli o dvě branky.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Manchester United 2:3. Velký obrat hostů, Pogba dal dva góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25. Kompany, 31. Gündoğan

Hosté: 53. P. Pogba, 55. P. Pogba, 69. Smalling

Sestavy

Domácí: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph – Gündoğan (76. Agüero), Fernandinho, D. Silva (72. De Bruyne) – B. Silva (72. Jesus), Sterling, Sané.

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – A. Herrera (90+4. Lindelöf), N. Matić, P. Pogba – Lingard (85. McTominay), R. Lukaku, Alexis Sánchez (82. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Walker, Laporte, De Bruyne, Touré, Agüero, Jesus

Hosté: Pereira, Lindelöf, Rojo, Mata, McTominay, Martial, Rashford

Karty

Domácí: Sterling, Fernandinho, Agüero, Danilo, Kompany, Jesus

Hosté: A. Herrera, R. Lukaku, P. Pogba

Rozhodčí

Atkinson – Betts, Child

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54 259 diváků

Arsenal - Southampton 3:2

Branky: 38. a 81. Welbeck, 29. Aubameyang - 17. Long, 73. Austin

Southampton se dostal do vedení v 17. minutě, když se po zaváhání stopera Mustafiho prosadil Long, jenž se venku trefil poprvé od loňského února a nedovolil tak Čechovi otevřít třetí stovku čistých kont v Premier League. Ještě do poločasu ale "Kanonýři" otočili stav. U obou branek byl další jubilant Welbeck, který odehrál 200. ligové utkání v kariéře.

Nejprve patičkou posunul míč na Aubameyanga, který se v prvních sedmi zápasech v anglické nejvyšší soutěži podílel na stejném počtu branek: šest dal a na jednu přihrál. Žádný jiný hráč Arsenalu takhle raketový start neprožil. Obrat dokonal tečovanou střelou Welbeck a oslavil první ligový zásah od září.

Hosté se ale nevzdali. Nejprve už se radoval Long, jehož zásah ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 73. minutě však Čecha překonal Austin, jenž se proti Arsenalu prosadil v každém ze čtyř vzájemných utkání, do kterých nastoupil.

Rozhodující zásah si o několik minut později připsal Welbeck, jenž hlavou po Iwobiho centru usměrnil míč za McCarthyho záda. Arsenal doma se Southamptonem v lize neprohrál od listopadu 1987. "Svatí" čekají na výhru v Premier League už šest utkání a jsou na sestupové osmnácté pozici se ztrátou tří bodů na Crystal Palace.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Southampton 3:2. Řádil Welbeck, Čech proti gólům neměl šanci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29. Aubameyang, 38. Welbeck, 81. Welbeck

Hosté: 17. S. Long, 74. Ch. Austin

Sestavy

Domácí: Čech (C) – Bellerín (75. Holding), Chambers, Mustafi, Kolašinac – Elneny, Xhaka – Iwobi, Nelson (64. Wilshere), Welbeck – Aubameyang (71. A. Lacazette).

Hosté: A. McCarthy – Bertrand (C), Jošida (72. Ch. Austin), Hoedt, Stephens, Soares – Tadić, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse – S. Long (80. Sims).

Náhradníci

Domácí: Macey, Holding, Monreal, Wilshere, Özil, Lacazette, Nketiah

Hosté: Forster, Pied, Redmond, Sims, Boufal, Austin, Gabbiadini

Karty

Domácí: Bellerín, Wilshere, Elneny (č)

Hosté: Stephens (č), Hoedt

Rozhodčí

Marriner – Ledger, Long

Stadion

Emirates Stadium, London

Návštěva

59 374 diváků

Chelsea - West Ham 1:1

Branky: 36. Azplicueta - 73. Chicharito

SESTŘIH Premier League: Chelsea - West Ham 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36. Azpilicueta

Hosté: 73. J. Hernández

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Rüdiger – Moses (78. Pedro), Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, E. Hazard – Morata (78. Giroud).

Hosté: Hart – Rice, Ogbonna, Cresswell (64. Evra) – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Masuaku – E. Fernandes (70. J. Hernández), Mário (84. Cullen) – Arnautović.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Bakayoko, Drinkwater, Giroud, Christensen, Emerson, Pedro

Hosté: Cullen, Diangana, Hernández, Evra, Hugill, Pask, Adrián

Karty

Hosté: Noble

Rozhodčí

Stadion

Stamford Bridge, London

Everton - Liverpool 0:0

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp udělal oproti středečnímu zápasu Ligy mistrů proti Manchesteru City (3:0) pět změn v sestavě. Útočník Danny Ings se v základní jedenáctce objevil poprvé od října 2015.

V prvním poločase se při šancích na obou stranách vyznamenali brankáři. Po čtvrthodině hry se míč ve vápně odrazil k Solankemu, jehož z bezprostřední blízkosti skvělým reflexem vychytal Pickford. O chvíli později vytáhl Bolasieho obstřel zpoza šestnáctky ukázkovou robinsonádou Karius.

Po změně stran se Everton hodně zatáhl, hosté ale zahrozili až v 70. minutě dalekonosnou ránou Oxladea-Chamberlaina. Hra se postupně vyrovnala a byly to nakonec domácí "Karamelky", kdo mohl zápas rozhodnout. V 87. minutě ale selhali ve velké šanci jak Tosun, tak střídající Calvert-Lewin. Utkání skončilo bez branek, navíc teprve podruhé v historii Premier League neudělil rozhodčí v liverpoolském derby ani jednu žlutou kartu.

SESTŘIH Premier League: Everton - Liverpool 0:0
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Pickford – Coleman, Jagielka (C), M. Keane, Baines – Rooney (57. Gueye), Schneiderlin, Davies (79. Baningime) – Walcott, Tosun, Bolasie (61. Calvert-Lewin).

Hosté: Karius – Clyne, Lovren, V. van Dijk, Klavan – Wijnaldum, Henderson (C), Milner (68. Oxlade-Chamberlain) – Ings (89. Alexander-Arnold), Solanke, Mané (74. Firmino).

Náhradníci

Domácí: Robles, Martina, Gueye, Niasse, Funes Mori, Calvert-Lewin, Baningime

Hosté: Mignolet, Firmino, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold, Jones, Masterson

Rozhodčí

Michael Oliver – Simon Bennett, Daniel Cook

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Návštěva

39 220 diváků


Bournemouth - Crystal Palace 2:2

Branky: 65. Mousset, 89. King - 47. Milivojevič, 75. Zaha

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Crystal Palace 2:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 65. Mousset, 89. J. King

Hosté: 47. Milivojević, 75. Zaha

Sestavy

Domácí: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Fraser, L. Cook (80. Surman), Gosling, Pugh (62. Mousset) – Defoe – C. Wilson (62. J. King).

Hosté: Hennessey – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – Cabaye, Milivojević (C), McArthur – Townsend, Zaha, Loftus-Cheek.

Náhradníci

Domácí: Boruc, Smith, Simpson, Surman, Taylor, King, Mousset

Hosté: Cavalieri, Souaré, Fosu-Mensah, Kelly, Riedewald, Čung-Jong, Daly

Karty

Domácí: Gosling, Francis

Hosté: Tomkins, Cabaye

Rozhodčí

Moss – Smart, Halliday

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth


Brighton - Huddersfield 1:1

Branky: 29. vlastní Lössl - 33. Mounié

SESTŘIH Premier League: Brighton - Huddersfield 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29. Lössl (vl.)

Hosté: 32. Mounié

Sestavy

Domácí: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper – March, Groß (76. Kayal), Stephens, Izquierdo – G. Murray (66. Ulloa).

Hosté: Lössl – T. Kongolo, Schindler, Zanka, Hadergjonaj – van La Parra (90. Quaner), Mooy, Hogg (80. Biling), Ince (90+3. Depoitre) – Pritchard – Mounié.

Náhradníci

Domácí: Krul, Goldson, Bruno, Kayal, Baldock, Locadia, Ulloa

Hosté: Coleman, Smith, Löwe, Malone, Biling, Depoitre, Quaner

Karty

Domácí: Duffy, D. Pröpper (č)

Rozhodčí

Taylor – Nunn, Kirkup

Stadion

Falmer Stadium


Leicester - Newcastle 1:2

Branky: 84. Vardy - 18. Shelvey, 75. Pérez

SESTŘIH Premier League: Leicester - Newcastle 1:2. O nulu připravil Dúbravku Vardy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 84. Vardy

Hosté: 18. Shelvey, 75. Ayoze Pérez

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson (57. Okazaki), Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Adrien Silva, Iborra (42. Choudhury), Albrighton – Diabaté (76. Gray), Vardy.

Hosté: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, P. Dummett – Ritchie, Diamé (81. Hayden), Shelvey, Kenedy (64. Atsu) – Ayoze Pérez – Gayle (70. Joselu).

Náhradníci

Domácí: Gray, Iheanacho, Jakupović, Dragović, Okazaki, Fuchs, Choudhury

Hosté: Darlow, Merino, Atsu, Joselu, Manquillo, Hayden, Clark

Karty

Domácí: Maguire

Hosté: Gayle, Ritchie

Rozhodčí

Attwell – Burt, Holmes

Stadion

King Power Stadium, Leicester


Stoke - Tottenham 1:2

Branky: 57. Diouf - 52. Eriksen, 63. Kane

Do základní sestavy Tottenhamu se vrátil druhý nejlepší střelec soutěže Kane a pomohl svému týmu bodově dotáhnout třetí Liverpool. Všechny tři branky v zápase se Stoke padly v rozmezí 11 minut na začátku druhého poločasu.

Nejprve se v 52. minutě prosadil po Alliho přihrávce do druhé vlny Eriksen, o pět minut později ale nasměroval Lloris odkop pouze do Dioufa a senegalský útočník zakončil pohodlně do prázdné brány. Poslední slovo ale měli "Kohouti": Eriksenův centr z volného kopu, mířící na Kaneovu hlavu, nakonec propadl bez jakékoli teče až do Butlandovy branky.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Tottenham 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 57. Diouf

Hosté: 52. Eriksen, 63. Eriksen

Sestavy

Domácí: Butland – Johnson (79. Crouch), Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Bauer (90+5. K. Zouma), Allen, Ndiaye, Sobhi (69. Campbell) – Shaqiri – Diouf.

Hosté: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Rose – Wanyama (82. Dier), M. Dembélé – Eriksen, Alli (89. Moussa Sissoko), Son (67. Lamela) – Kane.

Náhradníci

Domácí: Haugaard, Zouma, Ireland, Cameron, Fletcher, Crouch, Campbell

Hosté: Vorm, Lamela, Dier, Sissoko, Llorente, Moura, Davies

Karty

Domácí: Pieters, Johnson, Martins Indi, Ndiaye

Hosté: Aurier, Kane, Rose

Rozhodčí

Scott – Beswick, Hatzidakis

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

29515 diváků


Watford - Burnley 1:2

Branky: 61. Pereyra - 70. Vokes, 73. Cork

SESTŘIH Premier League: Watford - Burnley 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 61. Pereyra

Hosté: 70. Vokes, 73. Cork

Sestavy

Domácí: Karnezis – Janmaat (76. Okaka), Prödl, Mariappa, Holebas – Doucouré (85. Carrillo), Capoue – Femenía, Hughes (85. Richarlison), Pereyra – Deeney.

Hosté: Pope – Lowton, Tarkowski, K. Long, S. Ward – Lennon (81. Hendrick), A. Westwood, Cork, N'Koudou (70. Vokes) – Barnes, Wood.

Náhradníci

Domácí: Gomes, Britos, Richarlison, Cathcart, Gray, Carrillo, Okaka

Hosté: Heaton, Taylor, Marney, Vokes, Hendrick, Wells, Bardsley

Karty

Domácí: Doucouré, Okaka

Hosté: N'Koudou, Lowton

Rozhodčí

Tierney – West, Hopton

Stadion

Vicarage Road Stadium


West Bromwich - Swansea 1:1

Branky: 54. Rodriguez - 75. Abraham

Záchranářský souboj mezi West Bromwichem a Swansea skončil 1:1. Domácím nepomohla ani další změna trenéra k první výhře po devíti zápasech. V 54. minutě sice poslal "Baggies" do vedení Rodriguez, ale čtvrt hodiny před koncem vyrovnal po rohu hlavou Abraham. West Bromwich ztrácí pět zápasů před koncem na záchranu deset bodů. Swansea je patnáctá s náskokem čtyř bodů na sestupové příčky.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Swansea 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55. Jay Rodriguez

Hosté: 75. T. Abraham

Sestavy

Domácí: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, Gibbs – Phillips, Livermore, Brunt (C), McClean – Rondón, Jay Rodriguez (83. Krychowiak).

Hosté: Fabiański – Naughton, van der Hoorn (46. Bartley), F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – A. Ayew (85. Ki Song-jung), A. King (61. Dyer), T. Carroll, Clucas – T. Abraham.

Náhradníci

Domácí: Myhill, McAuley, Yacob, Burke, Krychowiak, Harper, Leko

Hosté: Mulder, Bartley, Roberts, Ki Song-jung, Narsingh, Dyer, Routledge

Karty

Domácí: Brunt, Phillips, McClean

Hosté: Clucas, Bartley

Rozhodčí

East – Beck, Eaton

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich


Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud