23. dubna 2018 • 21:35

Pogba je rozmazlené dítě! Doutná spor s Mourinhem, připomíná Beckhama

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztahy Paula Pogby s Josém Mourinhem se v Manchesteru United dále zhoršují. Zdá se čím dál víc nevyhnutelné, že francouzský záložník se v létě bude stěhovat. Britský Daily Mail přinesl exkluzivní informace z kabiny na Old Trafford, kde to pořádně vře. Proč spolupráce portugalského kouče s klíčovým polařem nefunguje? A v čem připomíná spory Davida Beckhama s Alexem Fergusonem?



Předně - Paul Pogba patří mezi vynikající hráče. S deseti asistencemi se řadí k nejlepším nahrávačům v Premier League, když má den, dokáže dominovat jako rozdílový hráč a vyhrát pro mužstvo těžké utkání. Naposledy takhle ovládl na začátku dubna derby s Manchesterem City, při výhře 3:2 zapsal dvě branky.

Jenže pak přijdou "tuctové zápasy" s posledním West Bromwichem (0:1) a jedenáctým Bournemouthem (0:2), kde o výjimečně nadaného hráče takřka nezavadíte. Pogba hrál především v domácím duelu, po kterém spadl titul do klína Manchesteru City, hrozně. Nejevil větší známku nasazení i energie, přes následné zlepšení proti Bournemouthu šel v obou promarněných duelech z placu předčasně.

Svým přístupem namíchl Josého  Mourinha , který s francouzskou hvězdičkou ztrácí trpělivost. Stejně jako zbylí členové trenérského týmu na Old Trafford. Nikdo nechápe, jak v jednom zápase vyhraje Pogba cenu pro nejlepšího hráče, aby byl následně tak špatný. Stále víc převládá názor, že 25letý středopolař bude muset v létě vyklidit skříňku a opustit šatnu.

"Když od něj vidíte podobné výkony, máte pocit, že fotbal jde úplně mimo něj. Něco ve stylu 'Je mi jedno, co si o mě trenér po dnešku myslí, já ho poslouchat nebudu. Budu si hrát po svém'," prohlásila někdejší opora United Paul Scholes pro pořad stanice BT Sport.

Záložník Manchesteru United Paul Pogba
Záložník Manchesteru United Paul Pogba

"Myslím, že tohle je absolutní nerespektování trenéra a vlastních spoluhráčů. Podle mě tým může opustit. Když se na to dívám zvenší, mám pocit, že vztahy tam nejsou ideální," dodal Scholes.

V Anglii současný vztah Pogba, Mourinho přirovnávají k situaci, do které se na Old Trafford dostala dvojice David Beckham , Alex Ferguson. Výjimečně technicky nadaný záložník a tehdy jeden z nejlepších hráčů světa fungoval víc jako celebrita, než profesionální fotbalista a to Fergusonovi začalo vadit. Vyhrocené vztahy nakonec vyústily v roce 2003 Beckhamovým prodejem do Realu Madrid.

U Pogby může dojít k totožnému scénáři. Muž, který se do United vrátil z Juventusu v létě 2016 za 89 milionů liber (při aktuálním kurzu 2,61 miliardy korun) a stal se nejdražším fotbalistou světa, začíná Mourinhovi víc a víc vadit.

Mladý hráč se vyžívá v extravagantních účesech, často přispívá na sociální sítě, nepomáhá mu ani bouřlivé chování na hřišti. Působí roztěkaným dojmem, fotbal ho až tolik nezajímá, což se někdy na hřišti projevuje. Zaměstnance v klubu štvou i členové jeho doprovodu, kteří se chovají často velmi arogantně.

Zdroj Daily Mail Pogbu popisuje jako muže, který chce být neustále středem pozornosti a dává najevo, že je někdo víc než zbytek kádru.

"Chová se jako rozmazlené dítě," citule Daily Mail svůj zdroj. "José (Mourinho) nemůže pracovat s někým, kdo chce být jen v záři reflektorů a nesoustředí se na fotbal. Určitě jsou tam podobnosti s Beckhamem a Sirem Alexem. Dochází ke střetu dvou velkých eg, což se nelíbí trenérovi ani jeho dalším spolupracovníkům. José ho bude chtít prodat, ale vedení klubu to těžko dovolí," tvrdí člověk znalý poměrů uvnitř klubu.

United od případných zájemců požadují až 140 milionů liber (4,1 miliardy korun), což si může dovolit jen několik málo klubů na světě (PSG, Manchester City, Barcelona, Real). Zatím ale nikdo s konkrétní nabídkou nepřišel, suma za záložníka s nevyrovnanými výkony a dětskou myslí je to pro mnohé přemrštěná.

Pokud Pogba na Old Trafford zůstane, bude se muset změnit. Už David Beckham před lety poznal, že ani sebevětší hvězda neni v United větší, než trenér nebo celý klub.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Manchester United 0:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - West Brom 0:1. A titul slaví City
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud