2. května 2018 • 18:00

Pudil bude v Sheffieldu ještě rok. Je z něj stoper a plánuje pracovat pro klub

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Daniel Pudil zůstane v Sheffieldu Wednesday ještě rok. Druholigový anglický klub oznámil, že s dvaatřicetiletým bývalým českým reprezentantem prodloužil smlouvu. „Pro mě i celou rodinu to znamená opravdu hodně, jsme rádi, že tady můžeme zůstat. Děti jsou spokojené, kluk chodí do školy, dcerka do školy, manželka si zařizuje práci, chce si otevřít svůj byznys. Proto máme radost, že to tak dopadlo a můžeme tady ještě minimálně rok být,“ cituje Pudila oficiální webové stránky agentury Chovanec Sport Agency.



Sheffield Wednesday bude hrát druhou anglickou ligu i v příštím ročníku, kolo před koncem je v tabulce šestnáctý.

„Ale jednání byla celkem složitější, protože sezona nebyla pro klub úspěšná, potáceli jsme se dole a měli jsme blíž k sestupu než do play off. Proto se o nové smlouvě nemluvilo, čekalo se, až bude jasné, že zůstaneme v soutěži,“ říká Pudil.

Na Ostrovech mu mimo jiné našli i novou roli. Z pozice krajního obránce se ve tříčlenné obraně posunul na stopera.

„Hraju buď toho levého, ale už jsem si vyzkoušel pozici uprostřed. Myslím, že jsem si na to zvykl celkem v pohodě a asi mi to už vyhovuje. Neříkám, že nemůžu hrát levého beka, jenže je tam víc běhání a člověk přece jen stárne, takže vám síly docházejí rychleji. Trenéři i fanoušci, jsou s mými výkony na stoperské pozici, což mě těší. Je mi dvaatřicet, už jedenáct let hraju v zahraničí, čehož si hodně vážím. Znamená to, že se mi daří přesvědčovat lidi, že na to výkonnostně pořád mám.“

Člen širšího reprezentačního kádru už přemýšlí i do budoucna. Dokonce by rád zůstal v Sheffieldu i po konci kariéry.

Takže setrvání v Sheffieldu byla jednoznačná priorita.„Bavili jsme se s majitelem o tom, že bych tady rád dohrál kariéru, pokud budu zdravý a moje výkony tomu budou odpovídat. Rád bych dělal něco pro tým. Opravdu bude záležet, jak budu hrát,“ dodal.

Pudil přišel do Sheffieldu v roce 2015 z Watfordu a za tři sezony nastoupil do 88 ligových zápasů. Bývalý krajní obránce Blšan, Liberce a Slavie v minulosti hrával také v Belgii a v Itálii, v reprezentaci má na kontě 35 startů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud