16. května 2018 • 09:48

Arteta do Arsenalu? Už je hotovo, píší v Anglii. Guardiola dal požehnání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním adeptem na nového trenéra fotbalistů Arsenalu je podle britských médií Španěl Mikel Arteta. Šestatřicetiletý bývalý kapitán "Kanonýrů" a současný asistent Manchesteru City je údajně s vedením londýnského klubu v pokročilé fázi jednání. Na lavičce by nahradil francouzskou legendu Arséna Wengera, který u týmu končí po 22 letech.



Arteta hrával za Arsenal v letech 2011 až 2016, kdy se rozloučil s profesionální kariérou. Rodák ze San Sebastianu ve 150 soutěžních utkáních za "Kanonýry" vstřelil 17 branek a pomohl ke dvěma triumfům v Anglickém poháru.

Od předloňského července dělá asistenta Josepu Guardiolovi v týmu letošního anglického šampiona Manchesteru City. Podle britských médií jsou Artetovy námluvy s Arsenalem v takové fázi, že už začíná dávat dohromady svůj budoucí realizační tým.

"Pokud se rozhodne odejít kvůli této nabídce, neřeknu mu, že nemůže jít. Chci pro své přátele to nejlepší a on je můj přítel. Pokud se rozhodne jít, budu smutný, ale jeho rozhodnutí pochopím, protože je to jeho kariéra a jeho život," citovala britská média Guardiolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud