26. července 2018 • 15:25

Mourinho vrací Kloppovi řeči o utrácení: Liverpool musí jít po titulu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co Jürgen Klopp řekl, že by radši skončil s fotbalem, než aby platil za hráče takové horentní sumy, jako dal Manchester United za Paula Pogbu. Doba se ale změnila, Liverpool začal utrácet, nejdražší obránce i brankář světa patří právě do Kloppovy družiny. A nebyl by to José Mourinho, kouč United, aby se neozval a do rivala si trochu nerýpl. Kloppovi vzkázal jasně: Po takových přestupech bude úspěchem jen titul!



V lize skončili čtvrtí, v Lize mistrů jen krůček pod samotným vrcholem. A v příští sezoně chtějí ještě dál. I proto liverpoolští "reds" utratili od lednového přestupového okna za posily už čtvrt miliardy liber. Do astronomické částky se započítávají i dva hráči s označením nejdražších na své pozici - obránce Virgil van Dijk (75 milionů liber, tedy zhruba 2,17 miliardy korun) a brankář Alisson Becker (66,8 milionu liber, tedy zhruba 1,93 miliardy korun). 

"Je lepší peníze investovat, než je nechat ležet v bance. Musíte ale investovat dobře. Upřímně, myslím si, že se jim to povedlo, přivedli samé kvalitní hráče," zhodnotil trenér Manchesteru United přestupovou politiku svého rivala na tiskové konferenci ve Spojených státech. Liverpool kromě Van Dijka s Alissonem přivedl i ceněné středopolaře Fabinha a Nabyho Keitu a šikovného křídelníka Xherdana Shaqiriho.

"Mám z nich radost. A taky jsem šťastný z toho, že vidím, že každý člověk může změnit názor. Je to vtipné," pousmál se nad názorovu otočkou Jürgena Kloppa. Ten ještě před dvěma lety kroutil hlavou nad částkou, kterou United vyčlenili 89,3 milionu liber (2,5 miliardy korun).

Portugalský kouč zároveň zdůraznil, že na Kloppův tým teď bude vyvinutý větší tlak, než kdy předtím. "Tuto sezonu na ně budou kladeny ohromné požadavky, fanoušci budou chtít vyhrávat," řekl Mourinho. "Tým, který už tak byl ve finále Ligy mistrů, a ještě udělal ohromné investice, musí být velkým kandidátem na titul. Musí vyhrát," zopakoval.

Co vůbec přimělo odpůrce drahých nákupů Jürgena Kloppa k tomu, aby podlehl modernímu trendu a kvůli hvězdným hráčům rozbil prasátko? Trenér úřadujících šampionů z Manchesteru City, Pep Guardiola, má jasnou teorii - bere to jako přímou odpověď na jeho tým šampionů. Aspoň tak hovořil před vzájemným zápasem obou celků, který Liverpool v noci na čtvrtek ovládl 2:1.

"Navýšili jsme úroveň celé Premier League," prohlásil kouč prvního týmu, který v nejvyšší anglické soutěži posbíral přes 100 bodů. "To znamená, že ostatní se teď chtějí pořád zlepšovat a zlepšovat. Liverpool musí být jeden z titulových kandidátů, přihlédneme li k historii, kterou mají," řekl, a vrátil se i ke Kloppově dřívější nechuti k utrácení. Narozdíl od Mourinha ale tak vyhraněný názor nemá. "Nestarám se o to, co kdo řekl někdy v minulosti. Liverpool věří, že potřebuje tyhle hráče a musí za ně utratit peníze, a já je za to nebudu soudit."

Liverpool začne cestu za dlouho očekávaným titulem 12. srpna doma proti West Hamu. Už tam se začně ukazovat, jestli se drahé posily začnou vyplácet.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud