25. července 2018 • 16:20

Arsenal podporuje Özila: Jsme jako rodina! Čech v něm vidí kapitána

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němcům se mistrovství světa nepovedlo, skončili už v základní skupině. Místo matných výkonů ale řeší něco jiného. Hvězdný záložník Mesut Özil se rozhodl v národním týmu skončit a jako důvody uvedl nedostatek respektu a s tím související rasismus. Kreativní záložník je nyní v Singapuru, kde se připravuje na další sezonu s Arsenalem. A podle rozhovorů se spoluhráči to vypadá, že se mu dostává dostatečné podpory.



Začátek přípravy v Singapuru, zvykání si na jiné počasí, možnost odplaty proti Atlétiku Madrid, které Arsenal vyřadilo v semifinále Evropské ligy. I kolem toho se točily rozhovory se zástupci londýnského celku, převládalo ale jiné téma - Mesut Özil. Jak na tom je? Co si o jeho rozhodnutí ukončit reprezentační kariéru myslíte? Bude na sezonu důkladně připravený?

„Nejsem zrovna člověk, který by to měl komentovat, je to osobní věc mezi Mesutem a německou federací. Ale jako tým ho podporujeme, snažíme se, aby se cítil dobře a mohl hrát jak nejlépe dovede. Co udělal je jeho rozhodnutí, to respektujeme. Všichni by měli.“ prohlásil Petr Čech , který v Arsenalu bojuje o setrvání na pozici jedničky.

„Je to jeden z našich klíčových hráčů. Od chvíle, co se vrátil k nám, je moc šťastný, velmi tvrdě pracuje a trénuje, tak snad bude zdravý po celou sezonu," viděl Němcovu formu před novým ročníkem Premier League kladně.

Česká brankářská ikona dokonce Özila označila i jako jednoho z lidí, kteří by po zraněném Laurentu Koscielném mohli převzít kapitánskou pásku. „Patří mezi naše nejzkušenější hráče, je to mistr světa, hraje na nejvyšší mezinárodní úrovni, takže si myslím, že může být i kandidátem na pozici kapitána týmu,“ řekl Čech.

Za záložníka, který je ve sváru s fotbalovou federací své rodné země, se postavil i nový hlavní kouč Unai Emery. „Je na nás všech, aby se tu Mesut cítil jako doma," prohlásil nástupce Arsénea Wengera solidní angličtinou, kterou se v novém klubu učí za chodu. „Všichni tu jsme jako rodina. Mesut má respekt všech. O jeho rozhodnutí jsem s ním ještě nemluvil.“

„Je to jeho osobní věc. Chce pro sebe to nejlepší, vysvětlil, proč to udělal, a já to respektuji," nechal se slyšet španělský kouč. O jednoznačně odmítl, že by Özilovy problémy s národním týmem měly nějak zamávat jeho výkony v klubu. „Jestli bude psychicky připravený hrát? Má zkušenosti, kvalitu a vítěznou mentalitu, my mu pomůžeme a mohu vás ujistit, že s námi zažije skvělou sezonu,“ prohlásil Emery jistě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud