1. srpna 2018 • 20:23

Korejec se omluvil Tottenhamu: Bojuje na turnaji, aby nemusel na vojnu

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O Son Hung-minovi se toho v létě namluvilo hodně. Jihokorejský útočník byl žádaným zbožím a spekulovalo se o tom, že by se mohl z Tottenhamu přesunout na další prestižní fotbalovou adresu. Místo toho se dohodl na novém konktraktu až do roku 2023. Teď ale musí řešit úplně jiné problémy, na turnaj Asian Games pojede v reprezentačním dresu pro zlato, jinak bude muset zřejmě podstoupit povinnou vojenskou službu.



Už teď je jisté, že Son Hung-min přijde minimálně o tři zápasy Premier League. Hrát totiž bude jako jeden ze tří starších hráčů ve výběru Jižní Koreje do 23 let na Asian Games, který se koná od od 18. srpna do 2. září.

Tahle reprezentační pozvánka má ještě další náboj. „Omlouvám se. Tottenham je můj tým a já se velmi omlouvám, že opouštím spoluhráče a celý realizační tým. Budu hrát sice za rodnou zemi, což je také velmi důležité, ale zároveň cítím, že je potřeba se omluvit Spurs," komentoval situaci sám šestadvacetiletý útočník.

Všechno má daleko hlubší podtext. Jihokorejské zákony přikazují, že každý muž musí být povolán na vojnu předtím, než dovrší 28 let. Výjimku si mohou vysloužit  sportovci, kteří dosáhnou velkého úspěchu v reprezentačním dresu.

Právě tudy by pro Son Hung-mina měla vést cesta. Případná zlatá medaile z Asian Games zapříčiní, že se ho nebude týkat jednadvacetiměsíční vojenská služba. 

„O tom si můžeme promluvit potom, zatím jsme nic nevyhráli. Chystáme se vítězit, získávání trofejí pro rodnou zemi je vždy dobré. Nepocestuji do Indonésie jen tak pro nic za nic," nechal se slyšet tottenhamský útočník. Na kontě už má z tohoto léta jednu "polehčující" okolnost. Na MS v Rusku se podílel nad senzačním vítězstvím nad Německem, po kterém obhájci zlata stejně jako Korejci skončili ve skupině.

O zproštění od vojenské služby může v Koreji rozhodnout pouze prezident. V minulosti tak učinil ve prospěch medailistů z olympiády a vítězů Asijských her. Na vojnu nemuseli také fotbalisté, kteří na domácím mistrovství světa v roce 2002 došli až do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud