20. srpna 2018 • 04:30

Dojetí v Anglii. Báli se, jestli přežije, teď Silva se synem poprvé slavil!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbale toho zažil víc než dost, má medaile pro vítěze Premier League i zlato z evropských a světových šampionátů. Největší bitvu ale David Silva spolu se svou rodinou svedl mimo hřiště. Ještě před půl rokem se bál o život svého syna Matea, který se narodil o několik měsíců předčasně. Příběh má ale šťastný konec, španělský špílmachr mohl se zdravým synkem oslavit gól a vysoké vítězství 6:1 nad Huddersfieldem.



Byl to dlouhý boj. Silva na začátku roku odhalil, že jeho partnerka Jessica porodila už po 25 týdnech, s malým chlapečkem Mateem musela zůstat v nemocnici. Španělský záložník pravidělně létal z Manchesteru do Valencie a zpět, aby se o svou rodinu postaral, přišel o několik zápasů.

Šťastného konce dosáhl příběh v květnu, Mateo mohl po téměř půl roce v nemocnici domů a bylo jasné, že Silvovi a jeho přítelkyni bude dělat radost dál. Zkušený středopolař teď svého synka poprvé přivedl na veřejnost jako doprovod při utkání s Huddersfieldem.

Aby toho nebylo málo, maličký Mateo svého taťku doprovodil k jeho 250. ligovému utkáni v dresu Citizens. A Silva, který v aktuální sezoně naskočil poprvé, si jej náležitě užil. K demolici Huddersfieldu v poměru 6:1 přispěl skvělým výkonem, okořeněným nádherným gólem z přímého kopu.

Z emotivního večera pro španělského záložníka byl dojat i trenér Pep Guardiola. "Jeho syn nikdy nezapomene na to, že když poprvé viděl svého otce hrát fotbal, hned jej viděl vstřelit tu nádhernou branku," smekl katalánský stratég.

"Byl velmi motivovaný, protože tu poprvé měl celou svoji rodinu," řekl Guardiola. "Matea jsme viděli poprvé před dvěma dny. Byl to pro nás velký moment. Minulá sezona byla pro Davida a jeho rodinu těžká, ale malý chlapec naštěstí hodně bojoval," dodal trenér úřadujících mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud