Adam Procházka
12. listopadu 2018 • 17:09

Mourinho po prohře: Nespadneme! City hrálo přáteláky, to je rozdíl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchesteru vládne modrá! Derby mezi City a United ovládl tým Pepa Guardioly, který své rivaly předčil snad úplně ve všem a slavil vítězství 3:1. Trenér „rudých ďáblů“ José Mourinho po utkání sváděl prohru na to, že jeho tým hrál během týdne třetí náročné utkání na hřišti soupeře. S výkonem mužstva byl však i přes prohru spokojený. Zajímavě oslavil výhru nad městkým rivalem obránce City Kyle Walker, který po zápase básnil na svém Twitteru. 



Tahákem 12. kola Premier League bylo jednoznačně manchesterské derby. City na svém stadionu hostili United, a ačkoliv se říká, že derby maže rozdíly, tak v tomto šlágru tomu  nebylo. Citizens potvrdili své první místo v tabulce, zatímco United jsou po prohře 1:3 osmí.

Do vedení poslal domácí už ve 12. minutě David Silva. Navíc krátce po zahájení druhé půle udeřil Sergio Agüero. Rudí ďáblové sice snížili, když se trefil z penalty Anthony Martial, ale šlo po hříchu o jedinou jejich střelu na branku. Nejen, že se týmu Josého Mourinha poté nepodařilo vyrovnat, ale dokonce dovolil City vstřelit ještě jeden gól, který se málem zapsal do historie Premier League.

Brance střídajícího Ilkaye Gündogana na 3:1 totiž předcházela série neuvěřitelných 44 přihrávek. Paradoxně tým, kterému se podařilo před gólem nasbírat ještě o jeden pas více, byl právě Manchester United. A to v roce 2015 v zápase se Southamptonem.

„Je těžké uhrát v derby dobrý výsledek, když hrajete v jednom týdnu tři náročná venkovní utkání. Navíc, když jedno z nich je proti Juventusu, který je aktuálně jedním z nejlepších týmů na světě,“ postěžoval si trenér Manchesteru United José Mourinho po prohře. „Oproti tomu soupeř hrál dva „přátelské“ zápasy proti Southamptonu a Šachtaru Doněck, které vyhrál s celkovým skóre 12:1,“ dodal.

„Fyzická i psychická únava vedou k chybám a naši hráči byli unavení. Soustředění se na náročné zápasy vás vysosá a být plně připraven v tak brzkém sledu na další náročný duel není snadné,“ připomněl.

„Nebojím se toho, že bychom snad měli sestoupit. Když chcete vědět, jaký byl mezi týmy v zápase rozdíl, podívejte se na statistiky. Podle nich lidé, kteří nerozumějí fotbalu, utkání analyzují. Já se na statistiky nekoukám. Hodnotím hru podle toho, jak jsem to viděl já a myslím, že jsme byli 80 minut domácím vyrovnaným soupeřem,“ tvrdil.

Výkon svého mužstva pojmenoval Mourinho jako dobré představení s chybami. „Jedna věc je špatný výkon, druhá dobré představení s chybami. Udělali jsme chyby a byli za ně potrestáni. Ale mentalita, sounáležitost, víra a boj až do konce byly něčím, na co budeme moci navazovat v budoucnu. Určitě se nenecháme touto prohrou položit,“ dodal.

Výhru nad manchesterským rivalem oslavil zajímavým způsobem obránce Citizens Kyle Walker. Ten bezprostředně po skončení zápasu na svém Twitteru zveřejnil báseň týkající se vítězství v derby, ale zároveň narážející do soupeře, a tak ji následně smazal. „Náš soupeř byl červený. My slyšeli hostující fanoušky bučet. Máme 12 bodů náskok a stejně jako fialky, i Manchester je modrý,“ zněly v překladu verše.

Smazaný tweet Kylea Walkera s básní po výhře v manchesterském derby. Smazaný tweet Kylea Walkera s básní po výhře v manchesterském derby.Foto Twitter/Kyle Walker

„Červený“ Manchester nezažívá dobrý vstup do sezony. Vůbec poprvé od sezony 1990/1991 prohrál ve čtyřech z prvních 12 ligových střetnutí. Navíc se po prohře o dva góly s městským rivalem posunul jeho rozdíl ve skóre do záporných čísel (-1), což se United stalo ve 12. kole naposledy v sezoně 1977/1978.

To City se vyhřívají na prvním místě s dvoubodovým náskokem na Liverpool a čtyřbodovým na Chelsea, tedy další dvě mužstva, která v aktuální sezoně Premier League ještě nepoznaly hořkost porážky. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud