22. prosince 2018 • 04:20

Norové šílí ze svého trenéra v United: bomba zpráva i třenice kvůli přenosu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norsko ve středu dění! Přesně tak si připadá skandinávská země poté, co byl tento týden jmenovaný trenérem Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer. Mít krajana v klubu, který patří mezi největší na světě, je událost mimořádného významu. „Největší norská fotbalová zpráva všech dob,“ hlásil deník Dagsavisen. Při pohledu ze severu Evropy to není vůbec přehnané.



Jako trenér působil dosud v norském Molde, při krátkém působení v Cardiffu sestoupil z Premier League. Přesto nikdo v Norsku nepochybuje, že Solskjaer bude v Manchesteru United mužem na správném místě. „Máme nejlepšího házenkáře, nejlepší fotbalistku. A teď i trenéra v největším klubu na světě. To dává smysl,“ poznamenal bývalý reprezentant Mini Jakobsen.

Strhnout nadšením se nechal také John Arne Riise. Další bývalý slavný norský hráč, který měl neméně zářivou kariéru. Vždyť během působení v Liverpoolu získal sedm trofejí včetně té za vítězství v Lize mistrů. „To je bláznivý,“ reagoval na zprávu o Solskjaerově příchodu na Old Trafford. „Jako Nor jsem měl potěšení hrát proti němu i s ním. Jsem na něj pyšný. Jen se ukazuje, že když tvrdě pracujete, je všechno možné.“

Na tom, že Solskjaer bude nejviditelnějším norským velvyslancem, se shodli i politici. „Skvělý den pro norský fotbal,“ tweetovala premiérka Erna Solbergová. A podobně reagoval také lídr opozice Jonas Gahr Store. „Všichni jsme hrdí. Ole Gunnare, do toho.“

Jenže ne všichni euforii podlehli. První domácí zápas United pod Solskjaerem proti Huddersfieldu totiž diváci v jeho vlasti neuvidí. Stanice TV2 si už dopředu naplánovala, že bude vysílat zápas Liverpoolu proti Newcastlu a ani po nejnovějším vývoji nechce udělat ve středečním programu změnu. „Je hezké, že fanoušek Liverpoolu dostal práci v Manchesteru,“ připomněl šéf norského fan clubu Liverpoolu Pal Christian Moller, že Solskjaer byl v mládí příznivcem rivala United.

Takže poupravme tvrzení ze začátku článku. Ze Solkjaera v Norsku je unešené téměř celé Norsko.

Ole Gunnar Solskjaer poté, co dal za Manchester United gól ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov
Ole Gunnar Solskjaer poté, co dal za Manchester United gól ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud