18. září 2019 • 20:12

Kanonýři pod palbou. Arsenalu hoří obrana, odnese to kouč Emery?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Emirates bijí na poplach. Arsenal o víkendu ztratil vedení 2:0, s posledním Watfordem bral jen remízu 2:2 a řeší hořící obranu. Směrem k německému brankáři Berndu Lenovi letělo za 5 ligových zápasů neuvěřitelných 96 střel. 



Arsenal vykročil do nové sezony dvěma výhrami, pak ale přišla prohra s Liverpoolem 1:3 a dvě identické remízy 2:2 - nejprve v derby s Tottenhamem, pak s posledním Watfordem. Tým španělského kouče Unaie Emeryho sice v létě výrazně posílil, obranná fáze se ale proti minulému ročníku moc nezlepšila.

Spíše naopak. Stopeři Sokratis Papastathopulos a David Luiz kupí chyby, kritice je podrobován i bojovný záložník Granit Xhaka, který od nového ročníku často vede Arsenal s kapitánskou páskou na ruce. Obzvláště jedna statistika je pro přiznivce "kanonýrů" alarmující. Londýnský celek, který má patřit mezi ligovou TOP šestku, čelil za pět ligových kol už 96 střelám. Pro srovnání, tým, který dopadl v Premier League nejhůře v historii, tedy Derby County v sezoně 2006/07, za prvních pět zápasů musel přežít 82 střel, tedy o plných 14 méně.

Gólman Bernd Leno, který byl i proti poslednímu týmu tabulky v permanenci a zákrokem v závěru zachránil alespoň bod, ví, že je zle. "Vzdálenosti mezi skupinkami hráčů byly ohromné, Watford měl moc prostoru, především ve druhém poločase. Měli příliš jednoduchý pohyb kolem našeho pokutového území," řekl německý brankář po zápase.

"Nevím, proč to tak bylo. Ale stalo se to a teď si o tom musíme promluvit. V prvním poločase jsme byli lepší, ale ne dokonalí. Musíme být upřímní a zanalyzovat si celý zápas. Měli jsme štěstí, že jsme neprohráli," prohlásil Leno. "Po zápase byli všichni naštvaní a zklamaní," dodal.

Zatímco Arsenal se chystá na vstup do nového ročníku Evropské ligy (ve čtvrtek s Frankfurtem), fanoušci už začínají řešit, zda není čas vyměnit trenéra. Unai Emery převzal velení po dlouholetém šéfovi Arsénu Wengerovi před šestnácti měsíci, s Arsenalem zatím uhrál páté místo a dosáhl (ač nevyhrál) finále Evropské ligy.

Sázkové kanceláře už vypisují kurzy, zda jej brzy nahradí bývalý kapitán Arsenalu a aktuální asistent Pepa Guardioly v Manchesteru City Mikel Arteta, bývalý kouč Juventusu Max Allegri, nebo někdejší lídr Invincibles Patrick Vieira. Podle informací britského tisku jsou hráči znepokojení repetitivními tréninky, navíc jim nesedí rozehrávka od brány, kterou Emery praktikuje.

47letý kouč byl ve Španělsku známý tím, že narozdíl od mnoha kolegů nestojí za jednotnou filozofií, ale je taktickým expertem, který se dokáže přizpůsobit týmu. Jeho šestnáctiměsíční práce ale zatím žádné plody nepřináší. A brzy může dojít překvapivě brzkého konce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud